Здравейте, имам чертеж на един автомобил, който е на снимка във формат .jpg и искам да го направя във файл с разширение .dwg, но и да може да се редактира във аутокад. Ще съм благодарен на всякаква помощ
Здравейте, имам чертеж на един автомобил, който е на снимка във формат .jpg и искам да го направя във файл с разширение .dwg, но и да може да се редактира във аутокад. Ще съм благодарен на всякаква помощ
ще трябва да я трасираш във векторен формат. аз ползвам corel trace с променлив успех. поразтърси се за trace bitmap vector freeware примерно и ще попаднеш на такова AutoTrace | Free Graphics software downloads at SourceForge.net
Пробвах с Corel Draw х4 с Trace bitmap, но след като го пусна в аутокад линиите не съвпадат, закръгленията също не са обли общо взето не съвпадат нещата, а и като изтрия една линия се изтрива половината чертеж...
По подробно задание би било по-полезно.
После какво ще се случва с чертежа (*.dwg), ще се реже ли? 2D или 3D трябва да е?
Insert /raster image, избираш файла. След това със scale си го увеличаваш/намаляваш колкото искаш и почваш да чертаеш върху него. След като го начертаеш си преместваш или копираш само линиите или изтриваш снимката, както ти е кеф. - зависи какво ще го правиш след това. Примерно така: горе е jpg-то (оригиналната картинка съм я изтрил, тази сега я сложих), долу - начертано, дясно - със щриховка. Играчка е ама за 3, 4 часа става - зависи от сложността и точността която се иска.
Успех!
Този пост е редактиран от zxc0; 31-07-13 в 15:41.
отваряш аутокада , хвърляш картинката вътре, кликваш на линия и гас до час си готов
Volkswagen_Polo_5Doors_2006.jpg Това е снимката искам да я вкарам в аутокад за да мога да си я преправям. За пречартаването е ясно, но исках да видя дали мога директно да го конвертирам примерно и да не си играя да чертая защото нямам особено много време.
ей това мързела голяма работа но ми стана интересно , с два клика от линка на колегата XIIID, имат конвертора онлайн, това е вторият опит. лично съм доволен като за 4 клика без да се излиза от броузера.
http://www.roitsystems.com/r2v/2013/...oors_2006.svgz
я кажи какви искаш да нарисуваш, да ти кажа директно някои софт.
иначе свг в кой да е броузер се отваря.
Тоя файл лисицата поне не го отваря. А как ще го импортнеш в Аутокада пък съвсем не се сещам. Макар че го ползвам макар и не много често, но от 90г насам.
Обясни моля те нещата стъпка по стъпка - как стигна до dxf формат.
в горният пост съм го качил в dxf - обрърнах го в inkscape , софта е безплатен и доста добър и дори бях забравил че го имам светна ми когато запазих файла на диска, дори май че си има и вграден трейсър сега като се замисля
мен ми се отваря свгз-то ми се отваря в хром, по спомен трябваше всички броузъри да го поддържат.
виж как се казва прикачения файл, за следващият път кога се видим на живо