NAV 2004 autoprotect не бачка
Имам си значи NAV2004 и около 2-3 месеца ми работи без проблеми.
В един прекрасен ден обаче си пускам компютъра и долу в systray-a я няма иконката на NAV Autoprotect.
Като си пуснах NAV 2004 контрол центъра и видях, че autoprotect е изключен. Пробвах да му дам Enable обаче все едно не съм го кликнал. Въобще не иска да зацепи /поне за малко :)) /.
Мислех си, че може да е от някъв вирус обаче като гледам нямам вирус на машинката (win2kproSP4) , освен ако не се пуска по друг начин освен регистрите или услугите. Пък и при пуснатите процеси няма такива, които да са съмнителни (ако искате ще ви пусна и листинг). Според мен, логично е ако имах вирус да имам и някакъв проблем от типа на рестартиране поради спряно RPC примерно или няква друга мизерия, ама нямам. Затова смятам, че не е от вирус.
Склонен съм да мисля, че се дължи на самия NAV2004, обаче след преинсталиране не се оправи.
Ако някой има идеи или поне му се е случвало нещо подобно, поне да успокои че не съм единствения дето има "главоболия":)).
моля ви въздържайте се от постове от типа "що не пробваш .. еди коя си ... антивирусна вместо NAV" ..
10x
Съмнението за вирус е доста сериозно и колкото и да не ти се иска, аз бих препоръчал да си качиш някоя алтернативна антивирусна и да се сканираш с нея, пък после ако искаш можеш пак нортъна да си пснеш. Също така е добре като махаш нортъна да му махнеш и директорията от регистрите, ако не можеш ръчно, използвай някоя програма за чистене.
Онзи ден едно момче в моята мрежа имаше анджак същия проблем - нортън 2004 - Autoprotect не ще да се включва от никъде. Оказа се червеят Sasser. Оправихме го така: първо махнахме червея, после закърпихме уиндоуса, почистихме регистрите, ъпдейтнахме Нортъна и възстановихме Autoprotect от собствените му настройки.
Ако Нортъна ти е с "хапче", но си имал нахалството да пуснеш AutoUpdate, той ти свива този номер с Аутопротекта. Може да се скъсаш да чистиш от вируси, да го преинсталираш 10 пъти - ТЦ на Аутопротекта, щом веднъж е разбрал, че си мошеник.
Аз затова карам на 2001, AutoUpdate съм го изтрил и си му точа дефиниции оттук:
http://securityresponse.symantec.com...es/US-N95.html
Но иска яко чистене на файлове и регистрито, за да може да го качиш заедно с Аутопротекта. И откачена жица от мрежата, да не се обади и да направи справка преди да си му махнал LiveRed и AutoUpdate.
Ей, чичо Нортън не е прост, да знаеш! Трудно е да го изработиш.
С хапче?????
И с легална и с нелегална и с изтекла версия съм го ъпдейтвал или пробвал да го ъпдейтвам - не ми изчезва аутопроекта???? Губи се live update, ама не и защитата....
Варианта за вирус в системката отпада категорично.
Вече за 6 път му правя FullSystemScan с какви ли не
други AV-ta. Пък да не говорим за Sasser, щото проблема
го имам отдавна /ако може въобще да се нарече проблем,
защото обикновено нямам проблем с вируси. просто не обичам
нещо да не работи както трябва и затова post-нах;) /.
BTW малко тъпо може да ви се стори, ама реших проблема по
много прост начин :)) :
1. Uninstall
2. Install
Хехек. Просто досега ме мързеше да го направя /понеже е много сложно/
Иначе благодаря ви и на двамата. Така или иначе ми дадохте полезна
информация, която несъмнено ще използвам.
10x