Вирус или гавра от страна на Win??
Всичко си работеше нормално до един прекрасен ден(така започват повечето описания на проблеми;)) ,когато при леко движение на мишката се започна едно въртене на курсора из екрана,отварят се менюта достъпни само с десен бутон,а самият курсор става неуправляем.Шоуто спира след натискане на ESC няколко пъти.Системата е с WinXP SP2 ver.2096(последният стабилен вариант според тестерите),антивирусни Касперски и F-Secure с последни дефиниции,AdAware,Cleaner,TrojanRemover,ScanSpyware всичките с най-нови версии и ъпдейти.Защитните стени ZoneAlarm и KасперскиАнтиХакер не ловят нищо подозрително.Почистих и мишката и разплетох кабелите да не би там да е проблема.Уви.
Лошото е ,че незнам какво да търся,няма закономерност или периодичност в появяването макар ,че последната седмица става по 5-6 пъти на ден.
Ще се радвам ако някой успее да помогне,за което предварително благодаря.
Ако цялата тази кавалерия дето си я описал е инсталирана и добре конфигурирана на компютъра ти, просто не мога да допусна че някакъв вид вирус се е промъкнал. Остава варианта за смяна на мишка ... Все пак погледни в Таск мениджъра за неясни процеси, в листа на приложенията които се зареждат в start up, защото това с ESC май натам води.
Предишната такава тема беше озаглавена:
Вирус, хакер-атака или уина ми се гаври с мен? [:D]
Ако не ти се чете цялата тема, оказа се че причината е залята със сок клавиатура. При теб може да е с кафе, с кока-кола и т.н...
//edit
@Slero [:P]
<font color="blue">[offtopic]
Raid, за втори път през последните дни се проявяваш като "живата памет на форума" [:D]
[/offtopic]</font id="blue">
Тази тема я четох в опити да открия подобен проблем на член от форума.Клавиятурата ми е Hellett Packard и не е поливана с каквото и да било(или поне ако е поливана сестра ми добре е прикрила следите[:D]) специално я почиствам профилактично веднъж месечно.
Провери си кабела на мишката, в близост до самата мишка и конектора. Най-лесно става с разклащане във всички посоки, при неподвижна мишка и наблюдение на екрана. А също и кабела на клавиатурата.
Предполагам, че проблемът не е свързан с вирус, но за да си напълно сигурен намери от някъде (от приятел например) най-обикновена мишка, която със сигурност работи, изтрий драйвера на мишката от device manager, а за по-сигурно може и да потърсиш самите файлове и да ги изтриеш от хард диска си (предполагам имаш под ръка инсталация на windows-а). Изключи компютъра, смени мишките, пусни го и изчакай windows да разпознае мишката и да инсталира драйвера по подразбиране (може да се наложи да укажеш пътя до инсталацията на windows). Ако и след това имаш същия проблем е възможно да има проблем с PS2(COM) порта на който включваш мишката. Ако ползваш COM порт, пробвай другия наличен, за PS2 за съжаление е само един[V].
Иначе ако това може да е полезно симптомите са ми до болка познати от далечната 96 година когато на лаптопа ми Интел 486DX2 имах класическа COM мишка, която имаше от долу превключвател м/у Microsoft mode/Mouse Systems mode. Ако под Windows 95[Wow!] превключвателят се превключи на Mouse Systems mode се наблюдаваше същия проблем. Под DOS разбира се можеше да се конфигурира драйвера за работа и в двата режима.
Надявам се да съм бил полезен с нещо.
Така аз си мисля че ако е троянски кон за да се задейства е необходимо компютъра да е в мрежа лан или интернет
ако наистина ти се случва толкова често пробвай да махнеш лан кабела или да изключиш интернета за ден два и ще рабереш дали е троянски кон или не със сигурност .Друго което мога да кажа е провери някъде и настройките на мишката в контрол панела дали има нещо нередно
успех