Не знам точно дали моят проблем е за "софт"- или "хард"-секциите. Преди да седна да пиша сега, потърсих отговор в други форуми и в архива на този - само някъде се споменаваше за него и че не е неизвестен, но решение на проблема така и нямаше.
Та за какво става въпрос. На два компютъра (моя и на един приятел), с инсталирани "WinXP Pro SP1a", имащи еднакви записвачки - комбо DVD/CD-RW 52x32x52x [HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B] - при моят компютър версията на NERO 6.3.1.10 (кракната) работи безупречно, докато на другия компютър при запис на презаписваеми дискове, всъщност не записва нищо на тях. Т.е. след приключване на процеса "изпичане", дава добре познатата табела, че всичко е ОК, и че записа е успешен. Обаче после, като се влезе в Explorer-а, не се показват записани файлове и диска се третира като
празен!!! Връщам се в NERO-то, пускам му едно Disk-Info, дава че файловете са там и че съответното място е заето! Недоумявам, естествено. Но какво се случва? Затварям сесията (дава ми, че е отворена), дори и целият диск и понякога записаната информация ми я изкарва през Explorer-а, но понякога не. Ако се рестартира компютъра - сесията на диска отново е отворена! Но най-интересното е това "понякога" - всъщност асаньорното положение. Понякога показва записаните файлове, но те не могат да се четат. Например, записвам филм - не се чете. Трия диска, понеже има файл на него. После записвам 10-15 МР3-ки - чете се само първата, другите файлове са невалидни. Взех го същият този презаписваем диск, пробвах го вкъщи - записва се без никакъв проблем на него - както и филм, така и по-малки файлове. Та на другият компютър инсталирах фрий-програмата: CDBURNERXP Pro 2.2.8 - пак същото! Деинсталирах и тази версия на NERO-то, сложих по-стара - пак същото! Грррр!!! Явно проблема не е софтуерен, или ако е софтуерен може би е от самият Win, макар че не виждам логиката, защото при мен е абсолютно същият Win, а както казах - записвачките са един и същ модел. Вярно, системите са различни, и това ме въвежда на
мисълта, че може да има някаква несъвместимост с дъното. Но това е идея засега. Непроверена все още.
Иначе CD-тата за еднократна употреба си ги записва и с тях няма проблеми. Проблемите се появяват само при презаписваеми подложки. Пробвахме 3-4 различни вида подложки - резултатът е един и същ.
Та ще помоля някой, ако се е сблъсквал с подобен проблем, да сподели как е действал.
Благодаря предварително!
P.S. MALONE е имал подобен проблем преди около година, но не точно същият... :-(