Директно стартиращ се софтуер за Windows.
Това е софтуер не изискващ същинска инсталация - програми,със или без
инсталатор и деинсталатор,които не оставят следи в системните
регистри и файлове и могат да се изтриват директно без деинсталация.
Разположен в отделна папка,изпълнимият файл си създава помощните
файлве единствено в тази папка.
Интерсувамт ме всякакви мнения,интернет ресурси и т.н.свързани с
тези програми.
какво точно те интересува?! така написаното няма абсолютно никакъв смисъл, ако не конкретизираш.
Подобна тема се разискваше миналата година. Поразтърси се из форума - в архивираните теми.
Някои програми,инсталирани в една система,ако копираш папката им от съответната директория,тръгват после на друг компютър без инсталация.Можеш да пробваш,но в повечето случай не става.
Lupus,къде по-точно да търся?
wiseacre аз имам впредвид точно тези програми,които могат
да се местят от компютър на компютър /напр.Shtirlitz/.
Папката му мога да я местя от компютър на компютър и
програмата си работи.
FearMe конкретизирам: Кои програми са по-добри - със същинска
инсталация или без?
Знаете ли сайт от който може да се точат само програми без същинска инсталация.
Личният ми опит не е голям,но предполагам,че повечето програми са защитени и няма да тръгнат.Може би само тези,които са краквани.Но пак ти казвам-става с опитвоне.
накратко: дали една програма ще работи без инсталация зависи главно от това, дали използва библиотеки, ненамиращи се оригинално в windows-a, дали няма ключове в регистрите, които биват търсени (най-често те не са фатални за функционирането, но пък се проверява легалност на продукта) и т.н.
официална информация надали ще може да се намери, но принципно наистина става в проба/грешка.
Колко ги обичам такива програмки коит не се инсталират и те разбазикват вин-а. Другите т.нар защитени програми само забавят рабитата ма Windows-a, а после вин-а им виновен, че не работят както трябвя и компютъра почнал за забива.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това е софтуер не изискващ същинска инсталация - програми,със или без
инсталатор и деинсталатор,които не оставят следи в системните
регистри и файлове и могат да се изтриват директно без деинсталация.
Разположен в отделна папка,изпълнимият файл си създава помощните
файлве единствено в тази папка.
Интерсувамт ме всякакви мнения,интернет ресурси и т.н.свързани с
тези програми.
<div align="right">Originally posted by 3.14_J - 28/12/2004 : 18:16:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Сигурно имаш нещо конкретно пред вид, но не го съобщаваш. Приципно, доста програми могат да работят по този начин, но е въпрос на минимални умения, и ако ги имаше нямаше да питаш, явно ги нямаш. Нещата не са толкова прости за съжаление.
ru, какво да се чудим? най-вероятно става въпрос за програми, които да се използват на работа, но да не си личи и да се затрият за секунди..... само дето не е толкова лесно и да прикриеш използването на програма... толкова места има само в регистрите, където се "подписва" всяка програма, независимо дали се инсталира или не, че да се скрие за 2-3 секунди просто не е възможно...
<center>
<font color="green">____________________________________________________________</font id="green">
Веднага се сещам за Norton Commander и Dos Navigator [:D][:D] и всичко дето е под ДОС . След това ми идва на акъла и Total Commander'a не се нуждае от никакви файлове извън своите си , спокойно може да си го местите и на дискета .
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">да се местят от компютър на компютър /напр.Shtirlitz/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А това съм го срещал на страницата на Injinera ---->http://injinera.bgplus.com/
<font color="brown"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Инсталацията. Най- добре е да си го доинсталираме, като го доведем до преместваем вид и си го сложим на CD-то с любимата ни софтуерна колекция и си го пускаме направо от там. PARTITION MAGIC не зависи от никакви записи в регистрито, само си слага един файл PQVXD.vxd във %WINDIR%\System. Достатъчно е да го преместим при Pmagic9x.exe в поддиректорията \WIN9X и ще получим PQM който може да се разнася като пръскачка из лозе. А ако сложим там и Mlang.dll от Windows 98, ще може да го стартираме и под 95 - първа версия.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> </font id="brown">
А ако става дума за игри , то ти препоръчвам някой емулатор (МАМЕ , SNES , AppleWIN , GEns) качени на BootableCD , а ако си сложиш и ДОС версията на емулаторите то може да ги пускаш и без да влизаш във Win и на почти всяка система . http://free.bol.bg/darksaber//smiley_block.gif
Aре '... и оркестъра да свири ...'http://free.bol.bg/darksaber//boire.gif
<font color="green">____________________________________________________________</font id="green">
</center>
Благодаря за http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=16338 на Lupus.
Поздрави на JULIAN - радвам се много да прочета това!
FearMe и DarkSaber - благодарности за написаното!
Ru boy кажи накратко какви са нещата, това е форум а не
еднолично състезание.Аз съм съобщил всичко което имам впредвид.
Темата е обща и всеки да сподели нещо каквото и да е.
Срещал съм Winamp, които тръгва директно от CD-to.
CrackSearcher е подобна.Има и още...
Стартирай например CD то на Download.bg и забележи колко
програми се стартират директно и работят.
Не е ли по-добре да има повече подобни програми?
С колко отпадък ще задръстиш Windowsa си в опитите си
да намериш най-добрата програмка за определена работа,че да
разбереш какво имам впредвид.Все пак не може всеки да си чисти
и модифицира регистрите.....
Предварително благодаря на всеки,които ще сподели още нещо по-темата.
тези никога не ги инсталирам:
Aida 32
WinRar
SA Dictionary
WinISO
NetVampire
DAP
CCProxy
WinDac32
Norton Commander for Windows
Cpu-Z - тази пък не се и инсталира
има и още, но скоро правих формат и все още не съм ги накачил по диска, а в момента не мога да си ги спомня.
естествено "вампира" и "дап-а" вече не ги ползвам, но пък си спомням че бацаха пърфект без инсталации
общо взето, ако си изтриеш Win, но си оставиш Program Files - след чисто нов инсталиран Win просто тръгваш из папките и стартираш всяко *.exe дето ти се мерне - дори някои програми сами ще си кажат, че им трябва някой файл за да тръгнат - например Vbrun300.dll - просто си сваляш *.dll-а и го копираш в папката на програмата ..[:D]