-
codecs Оправия
Проблема е следният: след като използвах Panda Quick Remover, за да премахна един вирус се оказах със голям процент разрушени изпълними файлове и най-вече филмите ми изглеждат по съвсем различен начин, а именно прекалено изсветлени и без никакъв контраст. Опитах с всички codecs за който се сетих включително ffdshow, K-Lite Pack, с преинсталация на Nimo - с една дума "де що е codec не съм опитал". Използвам vplayer 0.6e и Windows Media. Целта ми е да се оправя по възможност без да преинсталирам Win-а.
Благодаря предварително за всякакви идей и мнения който биха ми били от полза.
-
codecs Оправия
докога трябва да се повтаря едно и също ???
за да се гледат филми на всеки що годе приличен комп са достатъчни следните неща:
- DivX 5.хх
- Xvid х.хх
- AC3Filter
- DivXG400 - това е за субтитрите...
- евентуално ffdshow - това не го знам какво върши, но когато с горните неща нещо се пъне, инсталирам го и тръгват филмите.
вече ми писна от компи с "Нимо-Пак" и "К-Лите" - напоследък все такива ме викат да оправям...
а по въпроса за яркостта и контраста - виж си "Display Properties" - десен клавиш в/у Desktop - Properties/Settings/Advanced.......
-
codecs Оправия
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">докога трябва да се повтаря едно и също ???
за да се гледат филми на всеки що годе приличен комп са достатъчни следните неща:
- DivX 5.хх
- Xvid х.хх
- AC3Filter
- DivXG400 - това е за субтитрите...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
брей!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">- евентуално ffdshow - това не го знам какво върши, но когато с горните неща нещо се пъне, инсталирам го и тръгват филмите.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това дето не го знаеш, какво върши е набор кодеци, но беден набор, за разлика от други подобни.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">вече ми писна от компи с "Нимо-Пак" и "К-Лите" - напоследък все такива ме викат да оправям...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е за другите набори кодеци съм съгласен, но K-Lite набора е един от най добрите, по-полека с изказванията за него.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а по въпроса за яркостта и контраста - виж си "Display Properties" - десен клавиш в/у Desktop - Properties/Settings/Advanced.......
<div align="right">Originally posted by Zaphod B - 20/01/2005 : 04:36:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако трябва да обобщя, за да се глрдат филми е достатъчен само K-Lite набора кодеци, където има - DivX 5.хх, - Xvid х.хх, - AC3Filter и всичко необходимо, че дори и плеари в пълния пакет.
-
codecs Оправия
k-lite и останалите пакети ми приличат на малка линукс дистрибуция.
10 неща върщещи (в случая декодиращи) едно и също. И още 1000 неща които никога няма да влязат в употреба.
един път да подкрепям на 100% мнението на Zaphod B.
Обикновено доста ни се разминават май.
А за контраста освен от дисплей пропъртис може да е от настроиките на някой кон****** кодек.
-
codecs Оправия
<font color="orange">Самият факт, чв си премахнал вирус от системата който е нанесъл разрушителни промени изисква незабавна преинсталация на чисто.!! Не се мотай, а действай - да не съжаляваш после.</font id="orange">
-
codecs Оправия
Благодаря ви за отговорите. Явно ще се оправям с преинсталация. Проблема с контраста е само при филмите и така и не открих настройка на codec-a с която да оправя проблема.
Айде със здраве!
-
codecs Оправия
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това дето не го знаеш, какво върши е набор кодеци, но беден набор, за разлика от други подобни. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ffdshow може да е малък , но не и беден набор от кодеци . Аз съм с него от много отдавна и никога не съм имал каквито и да е проблеми с филмите .
-
codecs Оправия
Не ми се влиза в спорове оносно ffdshow, но преди време с него не вървяха доста от филмите, а с K-Lite Pack всичко винаги си е било на на шест. Много е възможно да са направили подобрения в ffdshow и нещо да се е подобрило, което не значи, че е добър набор от кодеци.
-
codecs Оправия
az 6te se otklonq malko ot temata. Izpolzvam divx512, xvid,ffdshow i AC3 filltrer. Vsi4ki filmi mi tragvat, moje bi s nqkoi izklu4eniq. No imam sledniq problem. Kogato gledam MOV files s quick time plater ili wmp mi se4e kartinata. predi si bqh slojil Klite Mega pack i vsi4ko be6e nared s MOV-a. A sega ne varvqt dobre. Bihte li mi dali savet kak da gi opravq, bez da razvalq drugite filmi???????!!!!!
-
codecs Оправия
Вземи разкарай всички кодеци, пакети и т.н. Пусни regcleaner и инсталирай на чисто DivX, XviD, AC3 + AC3 Filter и DirectVobSub. Това е.
И пиши на кирилица, че нищо не ти се разбира.
-
codecs Оправия
ffdshow е достатъчен избор в 98% от случаите за гледане и е прекрасен избор за по-слаби машини. K-lite-а ако искате да кодирате (да правите филми).
-
codecs Оправия
Sunny това с Reg Cleaner-a го направих вече. Ставаше въпрос за MOV файловете. Много ми насичат, а филмите като цяло вървят перфектно за сега.
-
codecs Оправия
Използвам в комбинация с Mv2Player Plus:
- DivX 5.хх
- Xvid х.хх
- AC3Filter
- DivXG400 - това е за субтитрите...
- ffdshow
Oтскоро за проверка на кодеци и VideoInspector 1.2.1.71
http://www.kcsoftwares.com/
Нямам проблеми с филмите засега.