За Google и другите от класа на всезнаещите
Имам един въпрос, който ме вълнува напоследък /не зная дали е най-подходящото място тук да го поставя, но не открих по-добро/.
Та интересува ме дали някой има повече познания относно принципа на работа на уеб търсачките. Не мисля, че някои от тях си правят достъпни кода и алгоритмите, но би било приятно да ме опровергаете (с пример ако би могло [^]).
Това, което в частност ме интересува е да се използва техника на клъстериране на текст и после да се сравняват произведенията на вектори, съдържащи среден брой попадения за дадена дума. Не зная дали точно по този начин работи или аз така си го представям , така че би било интересно някой с познания да сподели. Или поне да ме насочи за четиво (било уеб или книги). благодарности [:)]
Принцип на действие на уеб-търсачките... хмммм... май имах такава книга [електронно издание], ще трябва да погледна в архива...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам един въпрос, който ме вълнува напоследък /не зная дали е най-подходящото място тук да го поставя, но не открих по-добро/.
Та интересува ме дали някой има повече познания относно принципа на работа на уеб търсачките. Не мисля, че някои от тях си правят достъпни кода и алгоритмите, но би било приятно да ме опровергаете (с пример ако би могло [^]).
Това, което в частност ме интересува е да се използва техника на клъстериране на текст и после да се сравняват произведенията на вектори, съдържащи среден брой попадения за дадена дума. Не зная дали точно по този начин работи или аз така си го представям , така че би било интересно някой с познания да сподели. Или поне да ме насочи за четиво (било уеб или книги). благодарности [:)]
<div align="right">Originally posted by mitkko - 03/02/2005 : 15:18:56</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Защо не попиташ някого от екипа на www.google.com
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Защо не попиташ някого от екипа на www.google.com
<div align="right">Originally posted by ru-boy - 03/02/2005 : 16:45:00</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Имаш право. Създателите му, до преди време поддържаха интересен блог, който за съжаление не функционира вече (или поне аз не съм наясно ако е преместен под една или друга форма). Там вероятно беше прекрасно място да поставя такъв въпрос и да ми отговорят в стил а-dummy's-guide. Опасявам се, обаче че директен подход не е подходящ, т.е. ако изпратя писмо на някой от посочените адреси за връзка никога няма да получа отговор. представям си тоновете spam, с които ги засипват ежедневно, та не виждам причина защо да не игнорират и мен. а дори да получа отговор, ще е по сух стандартен шаблон. Просто ми е интересно, ако някой поназнайва нещо в областта.
Блогът на Google в момента е на www.google.com/googleblog/. За същия ли става дума?
@Silvina, старият блог беше на Larry Page и Sergey Brin, съсобственици на Google и беше доста личен - като впечатления, размисли, докато този е някак по-корпоративен и лично според мен малко популистки
[V]