Как да копна или с какво CD с игра на него ?
CD-то е оригинално.
Копирах го с Nero и Clone CD , но след копирането , като решиш да инсталираш играта Autorun се стартира , "обръща" се към Setup-а и дотук . . . [V][V][V] .
Вътях , суках , но резултат винаги е един и същ !!!
Не иска да инсталира от копираното CD !
Защо ? Каква защита има ????????????????
Инсталирах я от оригиналното и после при поискване поставям копираното CD - СТАВА !
Играта е Келтски крале и е на български. Ако това има някакво значение ?!!?!?!?!
Идеи ? Съвети ?
Пробвай следното:
В read options отметни ignore read errors и write defect sectors. Пробвай и read sectors in raw mode и read all subchannel data. На времето така съм копирал диск за playstation. До колкото си спомням, защитата беше така: периодично има сектори, които се репортват като "лоши" и записващата програма се опитва да ги "поправи". При стартиране инсталацията търси точно тези сектори.
Дано съм ти бил полезен.
Желая ти успех! :-)
<font color="blue">[offtopic]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...
Играта е Келтски крале и е на български. Ако това има някакво значение ?!!?!?!?!
...
<div align="right">Originally posted by LudZaVrazvane - 21/02/2005 : 13:47:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Има значение. Писали са я български програмисти, може би даже и твои колеги, които очакват да има приходи от продажби, за да изкарат заплатите си (между другото, и един мой познат работи там, но не това е причината за коментара ми). По темата за hack / crack на български софтуер сме писали доста... аз лично не гледам с добро око на тези неща, но това е друга тема.
Моля, не ми отговаряйте!
[/offtopic]</font id="blue">
Пич, много искам да ти помогна, но КАТЕГОРИЧНО съм против hack i crack на BG Soft. еле пък игри. Принципно ползвай CloneCD като за защитени дискове пускай предварително Copy Protect Detect. Малка е и се интегрира с Clone-то.
Инсталация просто не може да се подкара от неоригинално цд. Това е. За разлика от другите фирми българите са решили да ти стъжнят живота още преди да си я инсталирал :)
Не че и на това няма начин да му се види сметката но определено е по-кофти да не можеш да я инсталираш отколкото да трябва да си намериш само кракнато ехе.
Аз имах проблем и с инсталация от оригинално цд ама това е друга тема
Ще пробвам , това което казвате и ще ви кажа , какво е станало.
Предполагам , че даже няма и да я играя тази игра , поради липса на време , но се заядох с това CD от любопитство ! [:(!][:D]
Следващото е само , като разсъждение ! Може да не пишете !
Какво значение има дали софта е български или не . Ако е писан в Китай или Бразилия ? Те хляб не ядат ли ?
Въпроса е принципен - или хакваш софт или не.
Нима има сред нас лица , които НИКОГА не са го правили ?
Както казах - Само разсъждения !?!?!
Интересно ми е друго - с какъв софтуер е написана играта ??? [:D][:D][:D][:D]
Отивам да пробвам . . .
Ако така инсталираната игра я копираш на друг компютър тръгва ли? Ако да - не е проблем да си направиш едно ISO от директорията където е инсталирана (ако е над 700МБ -> на DVD) и при положение, че тръгва с копиран диск - няма да имаш проблем да я играеш и без оригинален диск.
Колкото до копирането на защитени дискове ползвай CloneCD последна версия и при копирането избираш опцията "Protected PC Game". Друга подобна програма е "Alcohol 120%"
Пробвах всичко казано дотук , но не се получава !!!
1. Правиш един имидж с CloneCD или "Alcohol 120%"
2. Инсталираш си DAEMON Tools
3. Монтираш имиджа в DAEMON Tools и му даваш да емулира всички защити
4. От монтирания имидж правиш инсталация и си играеш играта
с какви насройки на clone cd си пробвал? моите лични наблюдения са, че мнооого са малко нещата, които се опират на clone cd ( в частност само starforce защитата ).
освен това нека и не забравяме, че някои записвачки не поддържат hardware-но нужното за преодоляване на защита ( ако някои се интересува по-подробно за видовете защити, характеристиките на записвачките и коя какво поддържа - ще дам и link ).
Вместо да се кефите че българи са успели така да омажат инсталацията че да не може да се инсталира от пиратско цд вие се опитвате да видите сметката на защитата. :)
Просто хората са пробвали нещо нестандартно и затова програмите за копиране не могат да се справят както трябва.
А понеже има достатъчно по-лесен начин за подкарване и никои не се е заел да види сметката на инсталацията.
И какъв е този по-лесен начин за подкарване ?
А какво представлява играта и има ли някакво демо за нея?
ами имаше някъде из фриитата имидж с записана инсталирана игра + файловете които са необходими да са на цд-то при стартиране на играта.
копираш инсталираното и маунтваш цд-то
СТАНА !!! [8D][8D][8D]
Направих го с Alkohol 120% .
Kakto kaza DoRa :
1. Правиш един имидж с CloneCD или "Alcohol 120%"
2. Инсталираш си DAEMON Tools
3. Монтираш имиджа в DAEMON Tools и му даваш да емулира всички защити
4. От монтирания имидж правиш инсталация и си играеш играта
, но само точка 1 - имидж и го закачих на Алкохола и тръгна :-))) .
Каква е разликата между Daemon Tools и Alkohol 120 ?