Увеличаване големината на дял
Имам следния проблем, дяла на който ми е записана операционната система (Windows XP SP1) е малък. - 2GB. Искам да го увелича на 3. Пробвах са Partition Magic 8.2, но не стана.
Мога ли да го увелича без да повредя Windowsa и без да си затрия някой файл? И ако ДА с коя програма и как?
Мерси предварително за отговорите :)
КОЕ по-точно не стана с Partition Magic ? Опиши малко по-подробно.
Освен това е препоръчително преди да правиш някакви промени по структурата и размера на дяловете, да архивираш всичко по-ценно... ей така, просто за всеки случай (и за да не питаш после "някой знае ли добра програма за възстановяване на данни") [8D]
В Partition Magic-a има една опция "RESIZE", обаче не ми дава да сменям големината на дяла!! Другия ми дял, на който няма Windows мога да го бутам, съответно уголемявам/смалявам.
Просто искам да уеелича големината на дяла, без да затривам Windows...
намали другият дял до колкото искаш да стане, на празното място направи нов и след това го направи част от другия, сао много внимавай да направиш него част от вундовския а не обратното
Така, създадох нов дял - който се разположи след С: и D:, но не ми разрешава да съединя C: и F:. Пробвах да събера отново D: със F:, но ми даде EROR 4 и сега си имам три дяла...
Някакви идеи какво да правя от тук нанатък?
Ako дам DELETE PARTITION F: какво ще стане? Тогава дали няма да мога да го съеденя с С: ?
Без изход съм, ПОМОЩ!!
Решението ти е дялът F: да бъде разположен не след C: и D:, а между тях, т.е. след C: и преди D:
Сега първо обедини отново D: и F:, а после когато отново разделяш D: задай новият дял да се разположи в началото, а не в края му. Така ще можеш да обединиш C: и F: - това няма как да стане, без двата дяла да са съседни. В програмата всичко е много прегледно направено, ще се справиш.
Успех!
Проблема ти е, че го правиш автоматично. Първо виж, че имаш едно "нещо", което се нарича Extended. Първо намали дяла, който е под него с 1GB в твоя случай, после намали Extended и накрая увеличи Primary C:. Дано си ме разбрал.
PS. Последната версия на Partition Magic e 8.05 [8D]
Като гледам в твоя случай - изтрий тоя F, дето си го създал, после с десен бутон върху Extended го намали колкото позволява и накрая с десен бутон върху С го увеличи докрай. Успех.