някой знае ли как се печата на български в едита на доса?защото съм слагал какви ли не кирилизации на доса обаче нищо не става
някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен![]()
някой знае ли как се печата на български в едита на доса?защото съм слагал какви ли не кирилизации на доса обаче нищо не става
някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен![]()
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">пише се напълно нормално. какви кирилици си слагал и какъв е резултатът?
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*17/03/2005*:* 02:25:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
не си пише въобще нормалнов едита само на англииски пише и на нищо друго.а пък на стария комп на маика ми беше на български само че му гръмна хард диска и не мога да го наглася сега.слагал съм като кирилизация каквото ми попадне и нищо не става.в самия промт си пише на български обаче като напиша edit и ми излезе синия екран там пише само на англииски
![]()
Може да пишеш но трябва да стартираш Edit плюс кирилизатор за ДОС конзола с един *.bat файл.
Echo on
bds /b
rem cyr, bds, cyrdrv и т.н. какъвто имаш
Edit
cls
това е примерно съдържание на *.bat файл, който може да кръстиш както си искаш и като го стартираш ще можеш да пишеш на кирилица в ДОС козолата и в чистия ДОС, както ти харесва.
за чистия dos няма нужда от .bat, докато под win си трябва. затова питам каква е ситуацията...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">чист dos или dos prompt под windows?
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*17/03/2005*:* 02:59:19</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
промт под ъиндоус е
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Може да пишеш но трябва да стартираш Edit плюс кирилизатор за ДОС конзола с един *.bat файл.
Echo on
bds /b
rem cyr, bds, cyrdrv и т.н. какъвто имаш
Edit
cls
това е примерно съдържание на *.bat файл, който може да кръстиш както си искаш и като го стартираш ще можеш да пишеш на кирилица в ДОС козолата и в чистия ДОС, както ти харесва.
<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*17/03/2005*:* 03:51:17</div id="right">
чесно да ти кажа нищо не разбрах.аиде ми обясни наново само че на по прост език![]()
стартираш command prompt
стартираш си кирилицата във вече появилия се prompt
стартираш си edit-a
сменяш на кирилица с alt+shift или там каквато е комбинацията за съответната кирилица
пишеш на кирилица
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">стартираш command prompt
стартираш си кирилицата във вече появилия се prompt
стартираш си edit-a
сменяш на кирилица с alt+shift или там каквато е комбинацията за съответната кирилица
пишеш на кирилица
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*17/03/2005*:* 07:12:40</div id="right">
ти въобще пробвал ли си този начин?аз това го пробвах преди няколко месеца и не става изобщо пише си пак на англииски.аиде пробваи сега в момента на твоя комп и виж дали става?
аз въобще и хиляди хора също го правят така и става
коя кирилица използваш?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">аз въобще и хиляди хора също го правят така и става
коя кирилица използваш?
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*17/03/2005*:* 07:49:08</div id="right">
не знам точно коя обаче не става както ти казваш.ти коя кирилизация използваш че при тебе става а при мене не.на какъв уиндоус си?аиде препоръчаи ми нещо да си изтегля да вида дали ще стане че супер ма нерви
<font color="purple">Iovkito</font id="purple">, вече леко нервиш персонала, да ти кажа... [] <font color="blue">[joke]</font id="blue">
Първо, искаш хората да ти решат проблема, а ти сам не знаеш какво да направиш, пренебрегваш препоръките и си знаеш твоето. <font color="purple">FearMe</font id="purple"> и <font color="purple">Ru-boy</font id="purple"> са достатъчно ерудирани в материята и като ти казват, че нещо е така - значи е така - вервай им! Подкрепям техните мнения, защото и аз бих ти отговорил като тях.
Второ, вместо да казваш "не знам точно коя беше", вземи и научи точно "коя е", "къде е" и "защо" не се зарежда. Иначе и 1000 отговора да получиш, все на същото място ще тъпчеш...
аз съм на хр, чийто dos не е истински dos и нещата стоят по съвсем друг начин.
при теб след като е ставало значи си бил на 98. ако и сега си на 98 значи трябва да стане. ако си на хр тогава ще имаш пробпеми само с някои букви, а не както си казал изобщо да не става. написаното от мен важи за абсолютно всички кирилици (cyr.com, bds.com, cyrbds.com...)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">аз съм на хр, чийто dos не е истински dos и нещата стоят по съвсем друг начин.
при теб след като е ставало значи си бил на 98. ако и сега си на 98 значи трябва да стане. ако си на хр тогава ще имаш пробпеми само с някои букви, а не както си казал изобщо да не става. написаното от мен важи за абсолютно всички кирилици (cyr.com, bds.com, cyrbds.com...)
<div align="right">Originally posted by FearMe*-*17/03/2005*:* 09:12:13</div id="right">
ами да на хп съм и съм на вградената кирилизация.явно тя не работи много добре.аз нямам проблеми с отделни букви,защото си пише само на англииски.сега си махнах кирилизацията.ще ми кажеш ли точно какво да си инсталирам защото ако имам проблем само с няколко букви не е голям проблем за мене