Google Toolbar за Mozilla Firefox
Ето, че излезе и съвсем официална (макар и все още БЕТА) версия на Google Toolbar-а за любимия на доста потребители браузър Mozilla Firefox:
http://toolbar.google.com/firefox/
Лично аз все още го тествам и имам няколко дребни забележки, сред които основната е, че toolbar-ът не може да бъде преместван, иначе като цяло е напълно функционално копие на оригинала (с изключение на неизменно-необходимия за IE popup-blocker, който във версията за Firefox липсва).
И така - смело теглете! [:)]
Добре де, ама кажи за какво е това нещо. Какво ще ми донесе и какво - отнеме.
Напоследък тая прехвалена лисица много ми забива когато отварям .pdf файлове. Та малко взех да се плаша от хищници...
<font color="teal">Wise</font id="teal">, ето ти повече информация за продукта:
http://www.google.com/support/toolba...=features.html
Прегледай го и ако имаш допълнителни въпроси - питай смело! [;)]
Да, много готина "придобивка е това" и освен това го има от доста време, поне аз от бая време го ползвам. Обаче имам един проблем, но не знам дали е от тулбара - като го има инсталиран и от време навреме браузъра (Модзилата) изобщо не ще да ми се отваря, старитрам го, има го зареден в паметта, но не се отваря, но пак казвам - не знам дали е от тулбара. На служебния компютър компютър много рядко се случва да не иска да се отваря браузъра, но вкъщи (пресен пример) щом сложил тоз гугълски тулбар и това беше, изобщо не иска да се отваря вече :(
C WinXP Pro SP2 съм вкъщи, и е нов виндоса, на 2-3 месеца да е.
Някой имал ли е подобен проблем?
Благодаря.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...освен това го има от доста време, поне аз от бая време го ползвам...
<div align="right">Originally posted by HD - 12/07/2005 : 10:18:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това не може да е съвсем вярно.
Официалният Google toolbar за Mozilla Firefox е от скоро (7 Юли 2005 ?!).
Вероятно си ползвал от дълго време Googlebar, който е приставка на Firefox с отворен код, написана от фенове по подобие на Google toolbar-a. [:D]
Да, вярно, гугълбар е, погледнах го преди малко, но в къщи инсталнах Гугъл тулбар (почти 100% съм сигурен) и не ще да ми се отваря модзилата вече.
<font color="teal">HD</font id="teal">, опитай с пълна преинсталация на Firefox-a.
Лично аз не съм се сблъсквал с подобен проблем, но опитът ми не е кой знае колко голям.
Затова - вечният Windows принцип - рестартирай/преинсталирай и ш'съ опра'и! [:o)]
Започна всеки път при отваряне на мозилата да ми излиза
Script warning
ала бала ......
Много е досадно. Как да го махна това съобщение? (Win98)
Така, да споделя с ваш решението на проблема ми, ако на някой му се случи някога.
Естествено че с преинсталация на браузъра работата беше обречена на успех, то това е повече от ясно - да ама не!
Преинсталирах браузъра, даже от регистрите го махнах за по-сигурно, после инстал наново, обаче пак не искаше да се стартира.
По едно време се сетих да забърша директорията Extensions, която се намира в:
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\vh1co8gt.default\extensions
(съответно не самата директория, а съдържанието в нея)
чак тогава се оправи работата, само зарад някой екстеншън ще да е било, но там е работата че аз не съм инсталирал нищо, освен:
или гугълския тулбар (не си спомням)
или този:
https://addons.mozilla.org/extension...cation=firefox
Както и да е, проблема си го реших, дано на някой му свършат работа моите споделяния :-)