Резултати от 1 до 3 от общо 3

GFI FAXmaker

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2
    #1

    GFI FAXmaker

    Здравейте!

    Разучавам тук едно софтуерче - GFI FAXmaker for Exchage/SMTP ... накратко факс-сървър с интеграция към Exchange и Lotus Notes/Domino!
    GFI препоръчват използването на "professional fax server devices such as Brooktrout TR 1034" и не препоръчват използването на стандартни факс модеми.... Чудя се дали си струва инвестицията все пак Brooktrout си е скъпо удоволствие!
    Някой сблъсквал ли се е с този софтуер и ако да, то нека сподели опит ...

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2

    Re: GFI FAXmaker

    GFI Faxmaker е много хубав софтуер, който имаше голям смисъл до Win2000Srv+Exchange2000. Сега в Win2003Srv не е толкова необходим, защото в самия Win2003 си има вградени факс-възможности, които лесно се интегрират с Exchange2000/2003.
    Все пак, GFI Faxmaker е много по ... "къдравичка" (не знам как точно да го кажа), особено при повечко факс-линии и устройства. Например при по-натоварен изходящ факс-трафик с GFI Faxmaker се постигат великолепни reports, каквито ги няма в стандартния факс на Win2003Srv.

    Работи си чудесно с всякакви модеми, но като че ли разните външни стари USR (такива съм имал на разположение) работят най-добре или поне много по-добре от обикновените евтини вътрешни модеми. То това не е свързано с GFI, а със самите модеми.

    Като цяло, бих обобщил така:
    Ако се планира да се ползва само за една факс линия и то предимно за получаване, няма смисъл от GFI Faxmaker(малко или много, би трябвало да струва някакви допълнителни пари). Вградения факс-сървър в Win2003Srv е напълно достатъчен.
    Ако факс трафика е голям, както входящ, така и изходящ, а също ако са повече от една факс линиите и ако е необходимо някакво допълнително разпределение на факсовете, то това е точно за GFI Faxmaker.
    Изобщо, GFI не е много популярна в България, но като че ли има няколко много хубави продукта, един от които е GFI Faxmaker=

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2
    #3

    Re: GFI FAXmaker

    Благодая ти MitkoS!
    ... само, че мен ме касаят 2 или повече линии, а освен това и интеграция с Lotus Notes! Как да кажа... мисля ще ми се наложи да ползвам GFI FAXmaker! Има и голям трафик. Другото хубаво е, че GFI FAXmaker се интегрира и с Active Directory!
    Нещо обаче ме притеснява... отварянето на "вратичка" в мрежата... спам, екстри...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе