Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Flex Type 2K + нов бъг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Flex Type 2K + нов бъг

Извиненията ми, че отново повдигам въпроса за одобрително-неодобрителния Flex Type 2K, но имам един лек проблем, а не е хубаво нещо да не върви с пълния си потенциал.

Ползвам предимно BDS на Flex Type 2K и до сега никакви ядове, но от няколко дни ми се налага да превключвам от BDS на US само с помощта на онова животно с дълъг кабел. Настройките ми оказват това да се извършва с Ctrl, но е вече мит ... Не че ми коства кой знай какви усилия да си вдигна елегантната китка до мишока, но се губи време, а то е ценно.

Ще се радвам, ако някой може да ме насочи къде е проблема. Със сигурност не е хардуерен, понеже за други приложения Ctrl си работи прекрасно.

- инфо:
    build 38
    Win XP
    Нагледно US
    Нагледно BDS

Също ще се радвам, ако не ме засипете с наставления от рода на - Махни го този ши*ан флекстайп! Работи с настройките на самия Win... и прочее. Харесва ми и желая той да работи перфектно както преди.

Триста пъти се прeпотих докато напиша това...

Благодаря ви предварително.

==========================
    EDIT// Мислиш ли, че не съм пробвала..., mitkko?! Не ще, дяволите го взели...
    EDIT// За жалост и това не помага, Julian. Но ти благодаря. Дефекта може да е много нищожен и най-елементарното нещо да го оправи, но не би... за сега. Ох, yжасно е... пиша в Notepad и Copy-Paste ... shte poludeq

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Flex Type 2K

Я пробвай CTRL+Shift дали няма да направи работата. Само малкото пръстче протягаш, иначе всичко друго е както преди ...

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

И аз дълго време ползвах флекс тайп понеже се появяваха понакога такива страшно изнервящи проблеми спрях да го използвам. А иначе когато се ползва само БДС даже и кирилицата на инжинера не се ползва.
    А иначе пробвай са смениш клавишната комбинация и псле пак да я върне на CTRL. Не си спомням как точно се оправяше и дали се оправяше този проблем но винаги се е получавала понякога да не работи превключването на клавиатурите. Ако си спомня нещо от времето когато го ползвах флекс тайпа ще пиша.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз бих пробвал с деинсталация на флекса, почистване на регистрито и нова инсталациа.
    А, не си спомням много добре, защото отдавна не ползвам флекс тайп, но "Shotrcut" към дадения "Layout" и превключването м/у двата не са ли две различни неща?

6. Тук е от
    Dec 2004

А ти пробва ли с "десния" Ctrl ?

7. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Подкрепям Pat - премахване на FlexType, рестарт, install наново и би трябвало да е ок.
    Случвало ми се е гореописаното няколко пъти.

8.  

9. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

@Pat
    Надявах се да не се стига до деинсталация, а и да не споменавам колко съм "добра" с ригистрите... гола вода, ако не ми се обясни с точките и запетайките
    Но ако няма друг изход - ще се давя, няма как...

По втория ти коментар - не сметнах за нужно да спомена, че беше[red]![/red] се изгубил БДС-а при писане във форума (дори с shortcut-та), работеше само фонетиката, затова използвах notepad.

========
    И с десния и с левия... не бачка...

10. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Start -> Settings - Control Panel - Add/Remove programs - Flex Type...
    така го махаш, няма нужда да ровиш в регистрите, там не е интересно :-)

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Сега се сетих. За деинсталация ( и то пълна) се е погрижил уважаваният от мен "Инжинер"
    http://injinera.bgplus.com/deinst/rmv2k_1.htm
    Може би ще ти е нужен диск с инсталационен WinXP. Надявам се че имаш.

12. Тук е от
    Aug 2003

И аз подкрепям инженера - засега (100 г.) нямам проблеми

13. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Два въпроса, преди да съм тръгнала и оцапала още повече нещата:

1. Деинсталацията на Flex Type 2K крие ли някакви по-особени рискове за системата (отколкото при деинстал на какъвто и да е друг софтуер)?

2. Нямам инсталационен Win XP - възможно ли е да направя гореспоменатия акробатичен номер без неговото наличие?

(Чела съм и преди инструкциите на Генади, но по тези въпроси не ми стана ясно.)

14.  

15. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Два въпроса, преди да съм тръгнала и оцапала още повече нещата:

1. Деинсталацията на Flex Type 2K крие ли някакви по-особени рискове за системата (отколкото при деинстал на какъвто и да е друг софтуер)?

2. Нямам инсталационен Win XP - възможно ли е да направя гореспоменатия акробатичен номер без неговото наличие?

(Чела съм и преди инструкциите на Генади, но по тези въпроси не ми стана ясно.)
    Нека да ти кажа професионално, как става:

1. Деинсталираш Flex Type 2K по който начин ти харесва
    2. правиш всички настройки да са на English и рестартираш
    3. правиш всички настройки на Bulgarian и рестартираш

Така се лекуват всякакви проблеми с шрифтовете и т.н. да не навлизам в подробности.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Oт както спрях да го ползвам не съм забелязал да има проблеми.Иначе постоянно ми се губеше иконата на куик ланча* или пък имах проблеми с превключването от клавиатурата и се налагаше да помагам с мишката.Имал съм случи цвета на иконката да се сменя* но щрифта не ще и не ще.

17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Re: Flex Type 2K/оправено/ + нов бъг!

Благодаря много, Румен.
    Следвах точно инструкциите. Всичко се оправи, докато не видях, че друго се е развалило.
    Ето как се получават нещата:
    - Деинсталирах Flex Type 2K по нормалния начин "add remove"
    - Промених настройките на Regional and Language Options/ Advanced/ Language tor non-Unicode programs/ [red]English(United States)[/red]/ Рестарт
    - Пак промених на Regional and Language Options/ Advanced/ Language tor non-Unicode programs/ [red]Bulgarian[/red]/ Рестарт

При това положение кирилицата е перфектна, но ми мутираха менютата на някой програми. Станаха гигантски, самият прозорец не показва всички бутони, сякаш шрифта му е прекалено голям и не му достига място. Други пък визуализират всичко, но са убииствено огромни, което е адски дразнещо - като например прозорците на ICQ-то. Сега ми заемат половиния екран - недопустимо просто. Като се има предвид, че нищо не съм пипала от към резолюция. Беше си 800/600 и пак си е така. Пробвах System restore няколко пъти - накрая отказа да ми връща от която и да е дата.

От тук пробвах друго:
    - Върнах настройките на Regional and Language Options/ Advanced/ Language tor non-Unicode programs/ [red]English(United States)[/red]
    Резултатът - менютата ми си възвърнаха първоначалния нормален вид, но доста от програмите ми отказват да се кирилизиратт (едни от тях счетоводната ми и Flash Get-a)

Върнах отново на български по гореспоменатия начин - кирилизацията се оправи, но менютата пак се сбъгясаха.

Та си мисля, щом се оправят чрез смяна на английски, значи има начин и при bulgarian да се нормализират, без да се бъгва кирилизацията.

Какви да ги сготвям сега?

Ако е нужно ще направя shot...

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Re: Flex Type 2K + нов бъг

@Profita
    С извинение, че се повтарям и че пренебрегвам молбата ти, ама не мога да се сдържа:

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Махни го този ши*ан флекстайп! Работи с настройките на самия Win
    То че ти няма да ме послушаш - ясно, ама дано поне другите четящи темата да го направят...

А по темата - Генади си е описал чудесно защо става така и какво трябва да направиш. Хайде сега деинсталирай с неговия деинсталатор и почвай отначало.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Фонетична за ХР, но не Flex Type
    От De4ev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 17-03-04, 18:55
  2. Flex Type i Windows XP
    От Endor във форум Windows
    Отговори: 54
    Последно: 31-07-03, 10:39
  3. Flex Type i XP
    От kesten във форум Общ - софтуер
    Отговори: 19
    Последно: 17-02-03, 16:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе