има 2 PC-та в LAN. Инсталирал съм WinRoute Firewall, понеже не можах нещо да се оправя с bridge connection. Но за съжаление, не мога да ползвам voice и webcam на messengera, а SKYPE не може да се закчи. Има ли решение на този проблем?
има 2 PC-та в LAN. Инсталирал съм WinRoute Firewall, понеже не можах нещо да се оправя с bridge connection. Но за съжаление, не мога да ползвам voice и webcam на messengera, а SKYPE не може да се закчи. Има ли решение на този проблем?
... и едното е с 2 мрежови карти - една към доставчика, другата - към 2-то РС от LAN-а, нали? Ако си с WindowsXP, подкарването на мрежата и достъпа на 2-те РС-та до Интернет е коментирано във форума, има няколко теми: 2 PC в една мрежа !, win 2k gateway za linux машина... Според мен е добре засега да оставиш bridge настрани... засега, не ти трябва...Първоначално публикувано от TazmaniaK
И от тук насетне не мога да ти помогна много, защото питането ти е за софтуер, с който не съм запознат в детайли. По принцип всеки firewall трябва да има възможност за дефиниране на даден програма/процес за доверен или не. Трябва да намериш тази опция за съответната програма и да я обявиш за доверена. Така трафикът й ще бъде пропускан безпроблемно. Единственото ти притеснение тогава ще бъде дали тази програма позволява конекции отвън към теб към дупки в сигурността на ОС...
Позволи ми да отбележа мое наблюдение - колкото по-начинаещ е даден потребител, на толкова по-комплексни решения се насочва в началото... Избрания от теб софтуер е "Designed for corporate networks" (Kerio WinRoute Firewall). Tя прави какво ли не, само дето не ти прaви по-лесен живота (засега)! В случаи като твоя препоръчвам Agnitum Outpost Firewall, има я и във free вариант и смея да твърдя, че наистина спазва обещанието си да е "easy for use" - има си "детектор" на типичните програми, изискващи достъп до мрежата - IE, ICQ, Outlook, FlashGet и т.н., сама открива мрежовите връзки и автоматично след рестарта минава в Rules Wizard mode - режим за обучаване. При непозната мрежова активност веднага пита и вече само от теб зависи какво да стане от този момент нататък! Лога й е realtime и по твое желание можеш да имаш информация за: локален и отдалечен адрес и порт, протокол, посока, причина, статус, скорост, начало, продължителност. Щракването с десен бутон върху конекцията веднага ти дава достъп до създаването/редактирането на правилата за този процес. Отделно има благинки като DNS cache, Adware banners blocker, Content filtering и още възможности, разширяеми чрез плъгини. Има и невидим режим на работа, както и възможност за защита на настройките чрез парола...
С горното ми мнениe не искам да ти давам тон в живота, то си е лично мое и мога да си го завра някъде, ако такова е желанието на нехаресващите Agnitum Outpost Firewall - майната и на рейтинга даже, просто споделих опита си по въпроса!
Успех!