-
Наследник на NDD
В доброто старо време на DOS когато ми се скапеше някоя дискета си пусках добрия стар Norton Disk Doctor. Дискетите май си умряха с това хубаво време, но понякога ми се налага да ги ползвам и съответно понякога те се скапват. Та бъпроса ми е, някой знае ли програмка за Windows, с която да мога да си решавам проблемите с дискетите?
-
Re: Наследник на NDD
Едно време дискетите ставаха за работа, сега се скапват 5/5.
Самия windows си има ScanDisk.
-
А NDD си съществува и до днес, само че като част от Norton SystemWorks. Обаче аз лично не съм никак очарован от последните му версии.
Има сума програмки, както shareware, така и freeware, които се справят повече или по-малко успешно с проблема. Виж например тук:
http://www.snapfiles.com/freeware/sy...arecovery.html
Или потърси с :Google:
-
и до ден днешен ползвам тази програмка ,само че досовския вариант , ndd.exe - както каза с@Slero има го в googel.com
-
И аз когато ми се наложи со ползвам стария досовси вариант, но си рекох че може да има нещо по-ново. А Skan Disk на Windows не върши никаква работа. По-скоро скапва дискетите допълнително.
Понеже вчера ми се скапа една дискета и ми се наложи да използвам ndd реших да попитам някой не знае ли за нещо новичко.