Firefox , немога да ъпдейтвам.
Ония ден преинсталирах уиндоуса и като му дам на Файрфокса да се ъпдейтва ми дава следното съобщение:
Update has been disabled by your administrator
Не съм му забранявал нищо , акаунта ми е с администраторски права , и немога да се сетя как да го разреша.
Ако някой има някакви идеи , да казва.
Re: Firefox , немога да ъпдейтвам.
С каква версия на Firefox си?
За 1.5 решението на проблема би трябвало да дойде със следната операция:
Tools >> Options >> Advanced >> tab 'Update' >> "Automatically check for updates to:" маркирай всичките три възможности
В случай, че горното е вече маркирано, пиши тук да мислим друг вариант... :)
В случая според мен проблема не е в самия Firefox, а по-скоро във Windows-а. Форматира ли диска преди преинсталацията на Win-a? Ако не си, препоръчвам ти да опиташ деинсталация на Firefox, почистване на registry с някой от известните за целта инструменти, след което да направиш нова инсталация на браузъра (последна версия, 1.5).
Успех!
А @BerkStock е прав, че е най-добре да оставиш Firefox-a да си се ъпдейтва сам по указания начин.
Честно казано, не съм убеден, че ако настрои програмата да си сваля updates сама, това ще помогне. След като връзката е забранена на "високо ниво", най-много, да не покаже грешка. Разбира се, не пречи да опита. Сещам се за нещо друго - да е забранен определен сайт. Да са забранени инсталации на xpi файлове. Да има някакви ограничения във Firewall, ако има такъв. Малко се съмнявам, че е нещо от гореизброените, но да намятам някоя друга идея..
Според мене първо трябва да си провериш акаунта в win-a. Пробвай да влезеш с акаунт "Administrator". Ако ефекта е същия си свали последната версия от сайта на мозила, изчисти си преди това комп-а от всички останали и ако ползваш някакъв вид firewall го изключи!