Re: Препоръчаите ми програма, против spyware/adware
Аз съм със Ad-Aware SE Professional и security suite антивирусна ползвам NOD32 и съм много доволен!Много е важно и с какъв браузер си и каде се ровиш по мрежата.Препоръчвам ти Firefox единствената ми забележка към този браузер беше това че ако работиш по-дълго с него или пък случайно оставиш минимизиран прозорец ще забележиш след време че ПЦ'то ти работи по-бавно това е така защото ще ти е глатнало всичката ти памет или почти всичката! Този бъг е оправен вече във 1.5.0.1 :) @FearMe би ли казал какви са тези дупки в Outlook и как да се защитим евентуално?
spyware doctor- няма равна
и аз съм на мнение че само с една програма няма да стане. Аз използвам Ad-Aware SE Professional, Spybot Search & Destroy и Microsoft AntiSpyware, за антивирусна - НОД и брузър Firefox.
Препоръчаха ми Webroot Window Washer, все още не съм я тествал, но не бих се учудил ако хване нещо, което по-горните три са пропуснали
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
не знам дали моя norton е нещо по-различен от вашите, или моя IE е по-различен, но защо с IE+Norton+ZoneAlarm+Adaware до момента не е имало нито един пробив на машината ми? а не е като да не се ровя навсякъде...
Под "пробив" да разбирам ли, че досега НИТО ВЕДНЪЖ не си имал и 1 adware промъкнал се? Много ми е трудно да го повярвам това. Колкото и да се слагат пачове и защити, IE си е IE. Колкото за Norton, ами имаше един период, когато си търсих нова антивирусна, след като от Norton-a ми писна. Смених немалко антивирусни, докато не пробвах NOD32. От първият път ме закотви. Малко продукти са ме вечатлявали така изведнъж и то така силно. И все пак си е въпрос на вкус.
Аvast-а* *изтреби гадините дето е Trust -a ги подмина.
Не хваля програмите .Само правя уточнение.
Цитат:
Първоначално публикувано от borbo
Не , не се сештам кажи
Това означава, че създателите на спай ще опитват да създават гадинки, които не могат да бъдат уловени от тези програми, а не от някои слабо разпространени. Също както е с най-разпространената операционна система и най-разпространения браузър и най-разпространените месинджъри.
И спрете с тези фанатични подкрепи на използваните от вас програми. Така ги хвалите, сякаш вие сте ги написали. Освен да се пусне един тест на анти-спай програмите, както се прави с антивирусните. :)
А могат ли да работят и трите едновременно , без да си пречат Ad-Aware Professional 6.0.181 , Spybot - Search & Destroy и Kaspersky ? Или трябва да си избера една от двете : Ad-Aware Professional 6.0.181 или Spybot - Search & Destroy ?
Цитат:
А могат ли да работят и трите едновременно , без да си пречат Ad-Aware Professional 6.0.181 , Spybot - Search & Destroy и Kaspersky ? Или трябва да си избера една от двете : Ad-Aware Professional 6.0.181 или Spybot - Search & Destroy ?
Безполезни са! Касперския също е излишно тежък - по-добре аваст.
Цитат:
Първоначално публикувано от XaugyTuH
И спрете с тези фанатични подкрепи на използваните от вас програми. Така ги хвалите, сякаш вие сте ги написали. Освен да се пусне един тест на анти-спай програмите, както се прави с антивирусните. :)
Направо вече си мисля, че пишеш нещо, колкото да не е без нищо. Вече те попитахме, като толкова критикуваш тези програми ще кажеш ли кои според теб са по-добри или няма такива, но просто трябва нещо да се напише, ей тъй на за спорта.
@borbo,
Всичките тези програми, които сме избройли могат да раборят с Касперски, а и не само те. А за Ad-Aware Professional използвай Ad-Aware Professional SE 1.06 версията. А за Касперски дали е тежък или дали е по-добре Аваст, това е за друга тема и до общо мнение никога няма да се достигне. Тъй, че като си ти харесва Касперски си го използвай и не слушай този и онзи в съветите им за друг антивирус.
Цитат:
ато толкова критикуваш тези програми ще кажеш ли кои според теб са по-добри или няма такива,
1 Ad-aware освен че ми изтриваше кукитата от форумите, друго не правеше;
2 Спайбот - обяви за спай напълно чиста програма и не намери такава, която съществуваше!;
единствените, които заслужават внимание са Spyware Doctor и ewido. Повтарям, че няма универсална и най-добра анти-спай програма (както и антивирусна или пък файъруол). Някои пропускат едно, други-друго. И отново повтарям, че спай-а не е опасен и при наличие на сносен файъруол просто няма какво да ни притеснява.
Привет и от мен...
Ами аз тази Microsoft AntiSpyware като я изтеглих от сайта им и я пуснах ми каза, че нещо било там, ох, забравих, някаква експирейшън дата 7-ми месец тази година, и не ще да тръгва, но както и да е...
Та тези другите анти спай програмки отде ги дърпате :grin: ?
Мерси на всички но се спрях на Ad-Aware СЕ Personal и Spybot - Search & Destroy !
Но се получи следният проблем , след като проверих с Ад-Aware компютъра , тя ми показа 109 съмнителни обекта , и след като дадох да ги изтрие , тя започна да трие но спря до средата и до там . Някои има ли идея защо се получава така ?
Цитат:
Някои има ли идея защо се получава така ?
Защото е гола вода :grin: :grin: :grin:
Ако някой го е мързяло да хвърли поглед към линка на астра, го съветвам да го направи:
http://anti-spyware-review.toptenreviews.com/
къде са Ad-aware и SpyBot :undecided: :shocked: :grin:
този тест може и да е манипулиран, затова няма да е зле и ние да проведем такъв, както направихме с антивирусните преди няколко месеца.
:rockon:
Ако някой намери за добре, може да пробва и тази - Doctor Alex
http://www.doctor-alex.com/files/SetupDrAlex.exe
При това е безплатна, ъпдейтва се през интернет....и е доста добра за слаби машини от по на 300 Mhz, на които освен антивирус и "стена" е нежелателно да има още "натоварващ" софтуер.
Успех на всички.