DC++ и доставчик БТК ADSL проблем!
Здравейте, пуснах си ADSL интернет през БТК и се опитах да използвам DC++ за теглене на филми и т.н., и друг път съм използвал DC, но сега намирам хъбовете, влизам в тях, но не мога да търся и да свалям, също така не мога да извиквам списъците със файлове на потребителите! Проблема не е в защитна стена или нещо от сорта, защото същия проблем го има и един приятел който също е с ADSL. Също така шарнатата информация е достатъчно!
Има ли някой, който се е сблъсквал с този проблем, явно проблема идва от доставчика!? Може би трябва да се направят специфични настройки или нещо от сорта, или пък БТК са забранили портовете които работят с DC++! За последното изречение гадая просто!! :)
Re: DC++ и доставчик БТК ADSL проблем!
Цитат:
Първоначално публикувано от g_velev
Здравейте, пуснах си ADSL интернет през БТК и се опитах да използвам DC++ за теглене на филми и т.н., и друг път съм използвал DC, но сега намирам хъбовете, влизам в тях, но не мога да търся и да свалям, също така не мога да извиквам списъците със файлове на потребителите! Проблема не е в защитна стена или нещо от сорта, защото същия проблем го има и един приятел който също е с ADSL. Също така шарнатата информация е достатъчно!
Има ли някой, който се е сблъсквал с този проблем, явно проблема идва от доставчика!? Може би трябва да се направят специфични настройки или нещо от сорта, или пък БТК са забранили портовете които работят с DC++! За последното изречение гадая просто!! :)
Ам взимаш телефона - набираш ADSL HELPDESK на номер 0700 17 111
И ПОЧВАШ ДА РЕВЕШ НА УМРЯЛО :rockon:
И след това им казва да ти отворят съответните портове и да ти ги форуарднат и си готов ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от g_velev
Ако АДСЛ-а е само към твоя компютър, обади се на 070017111 и помоли да пренасочат всички портове към него (към адрес 192.168.1.2). Това би трябвало да реши проблема. Другия начин е просто да пуснеш ДС++ в режим PASSIVE, вместо да въвеждаш айпи и порт и тогава трябва да тръгне.
Здрасти градски ;),
на предната работа бях с АДСЛ бизнес тарифа (не знам ти на каква си, но не би трябвало да има значение), ДС++ ми беше наистина на ПАСИВ режим, и си работеше безпроблемно. Пробвай го сложи и ти на ПАСИВ (ако не си) и виж какво ще стане, но трябва да работи. А ако е в АКТИВ (или там както се казваше) наистина от БТК ще трябва да ти пренасочват портовете.
Ае със здраве, и пиши какво е станало :coolsmiley: