Има ли някакакъв начин сайтовете недостъпни от чужбина да се броузвът чрез някакво прокси ?
Ако някой знае такова моля да пише![]()
Има ли някакакъв начин сайтовете недостъпни от чужбина да се броузвът чрез някакво прокси ?
Ако някой знае такова моля да пише![]()
За кои сайтове става въпрос? Защото съм се питал дали българските торент тракери се виждат извън България? Ако се виждат - не ти трябват никакви проксита, фреетаи прочие....
Задаваш въпроса и сам си отговаряш на него...Първоначално публикувано от Shegobieca
И какво си отговорих щото още незнам начин за броузване примерно на дата.бг
Трябва ти прокси сървър, разположен в България, който има достъп до дата.бг. Ама ако питаш тук някой да ти даде адрес на такова прокси, вероятно никой няма да ти отговори, защото по принцип едно правилно конфигурирано прокси не би трябвало да допуска достъп от извън неговите клиенти. А съгласи се, няма начин да си в чужбина и да си клиент на български доставчик, така че да имаш достъп до проксито му.Първоначално публикувано от Shegobieca
Единствения ти вариант е да навиеш някой твой познат в България с неограничен и бърз Интернет да инсталира прокси на своята машина и изрично да позволи достъп от твоя адрес.
Аз например съм инсталирал на компютъра на майка ми прокси и съм го настроил да позволява достъп само от моя адрес. Ако ме питаш за адреса, няма да ти го кажа, защото връзката и без това е бавна, не ми се иска да я деля с някой друг*
Ами например тракера на дата.бг е такъв. Самата търсачка обаче не е достъпна. Та за да търся и сваля самия .torrent файл позвам БГ прокси, а после торент-клиента започва да тегли съдържанието директно, без да му се конфигурира прокси.Първоначално публикувано от Pat
Тракера на линкос.бг пък е достъпен само чрез прокси - пак търся и свалям .torrent файла чрез прокси, но после трябва да настоя и торент-клиента да ползва прокси за HTTP заявките си, за да мога да свалям съдържанието на торента
Mdaaa......кофти...мойто си е мое, чуждото - общо!![]()
Който търси БГ прокси - намира. Все пак да не забравяме, че има и зле настроени такива. Иначе и мойта баба обича авантата, то, впрочем, кой не я обича?
...а инак за търсене в датата (нищо че стана платена), все пак има алтернатива (дали е видима от чужбина, не мога да кажа).
Вижда се. Че и работи!*Първоначално публикувано от devil
![]()
Аз съм на BTC. Вчера правих screenshoto-ве към data.bg с платената търсачка и "бавната връзка" на 200k downloading ... има начинА проксита бол, но хубавите не са без пари ...
![]()
Имам познат и е навит, но не знам как да инсталирам проксито.Първоначално публикувано от stfn
Предварително благодаря на отговорилите.
Предполагам, познатът е Windows-потребител. Тогава препоръчвам да пробвате CCProxy. Лесно и бързо се инсталира и е безплатно за до три потребителя. Като се има предвид, че потребителят всъщност ще е само един - ти, ще ви свърши чудесна работа.Първоначално публикувано от cerber
Не го инсталираш ти, а познатът. Ти си настройваш твоя Internet Explorer ето така, само вместо 192.168.0.1 пишеш външния адрес на познатът (забравих ли да спомена, че твоя познат се нуждае от реален, фиксиран адрес?Първоначално публикувано от cerber
Ако няма, пак става, ама малко по-сложно)
Благодаря ти [size=14px]stfn[/size], за информацията. Днес-утре ще го пробвам.
Moje i s VPN, az, naprimer, harevam tozi podhod. No, s proxy e po-lesno.