DTS файл-как да го накарам да тръгне
  здравейте, свалих си музикален файл, за коЙто пише, че на компютър най-лесно се възпроизвежда с vlc плейър. в папката има два файла - абв[DTS]-cue файл и абв[DTS] - 585 MB. за мое огромно разочарование, след като най-сетне се свали и се опитах да го пусна с vlc плейър, файлът тръгна, но единственото, което чух е някакво ужасно бучене, както когато радиостанцията не е на вълна. пробвах и с други плейъри и все същото. взех да си мисля, че или файла е повреден, или аз нещо бъркам. бях на път и да го изтрия обаче се заинатих. не може никой от вас да не знае как да го накарам да тръгне :detective: ;)
моля ви пишете и ... благодаря :)

Re: DTS файл-как да го накарам да тръгне
  По обяснението ти разбирам, че става дума за image files.
Можеш да ги отвориш с Daemon Tools или Alcohol. 
Успех ;)
  Единия файл е с Cue разширение, а другия с какво разширение е. Би трябвало да е Bin. Ако няма разширение сложи и пробвай да го отвориш с Daemon-tools или друго виртуално сд и да видиш дали няма файлове вътре, които да пуснеш с VLC плаъра.

@Lyolyo ме е изпреварил, но ще пусна и моето мнение. Може да е от полза.
  благодаря ви и на двамата, обаче и с Daemon Tools не става :shocked:. Пак така си бучи. Този втори файл не е bin, няма разширение. И когато се опитам да го отворя с Daemon Tools, програмата вижда само cue файла :huh: 
  Избираш Mount Image за виртуалния драйв, който ти е създал Daemon-a отиваш там където са файловете и избираш точно cue файла. 
После влизаш в експлорера и ще видиш че имаш допълнително CD устройство, което е виртуално, влизаш вътре и ще видиш съдържанието на файла който си смъкнал.
Успех ;) 
  Lyolyo, благодаря за търпението :tongue:
Значи след като направя всичко, както ме съветваш, това, което излиза като съдържание са 9 песни, всичките със големина 1 KB :huh :(
Май както върви ще отидат в кошчето.
  DTS файла трябва да е .wav
Ако нямаш декодер за DTS, трябва да чуеш точно шум. Най-вероятно файла си е съвсем наред, но няма с какво да го възпроизведеш. Не знам на компютър как може да го пуснеш, аз слушам на многоканална система. Файла се записва като аудио CD, след което се пуска през цифров изход към ресийвър с DTS декодер, за да чуеш 6-каналния звук.
На компютъра може да пробваш със PowerDVD Deluxe с поддръжка за DTS.
  да, точно така, файлът е wav. и опитах да го пусна със Power DVD Deluxe 6.0, както ми препоръчваш. Той има DTS декодер, но пак ударих на камък :081:
За всеки случай сложих и друг пакет кодеци - Cole 2k Media-Codec Pack Advanced и пак чувам шум. А не знам какво повече да настройвам :huh:
  и въпреки, че инсталирах този филтър, точно както е обяснено, това също не помогна. явно е нещо малко и елементарно, което аз поради моите незнания не мога да направя. благодаря на всички за помощта. :)
  Aз имам само един албум на DTS и го слушам с Winamp и DTS Audio Winamp Plugin
  stfn, страшно много ти благодаря :yahoo: :033:
сложих този DTS Audio Plugin и след това файлът си тръгна със Winamp :)
много, много благодаря  :Super:

другия вариант наистина е vlc, но до версия 0.8.1 (ако не бъркам номерацията) в по-новите по "молба" е изключен дтс декодера
  със сигурност не се получава с vlc плейър версия 0.8.2, с такъв го мъчих в началото, може и да става с по-ранна версия
  Аз ги слушам с vlc 0.7.1 - декодира ги, обаче не мога да го накарам да използва SPDIF-a на картата и на практика ги слушам в стерео режим.