Re: Какво NERО ми е нужно ?
И аз има записващо DVD от тези дето надписват на един от компютрите ми, но така и не разбрах как става, чудна работа. Поне за такова ми го продадоха.
имаше тема по въпроса.. търсете...
Инсталирате си неро версия по голяма от 6.6.0.8 (интересно но с 7 не става с нито една версия) и след това си инсталирате този софтуер http://dl1.nero.com/LS_HSI.EXE и сте готови трябва да ви се появи икона в нерото в горния край на програмата. Успех. Ако не стеме разбрали направо чете те от тук. http://www.nero.com/nero7/eng/LightScribe.html или тук http://www.nero.com/nero7/eng/System...t_Updates.html успех и на двамата. Примен работи нормално. :grin:
Направо с :
Nero_6.6.1.3d_NEC_edition
С вградена опция за писане върху дисковете (Labеl Flash)
трябва да подържа LabelFlash, разбира се трябва да си набавиш и дискове!
:offtopic:
Някой да знае ориентировъчна цена на cd-та Labеl Flash?И ако има впечатление от качеството и изгледа на получения рисунък?Само успях да разбера,че трябвало да се пазят на тъмно,докато се направи лейбъла.
Цитат:
Първоначално публикувано от fiorino
Направо с :
Nero_6.6.1.3d_NEC_edition
С вградена опция за писане върху дисковете (Labеl Flash)
трябва да подържа LabelFlash, разбира се трябва да си набавиш и дискове!
Прави разбика тука говорим за LightScribe а не за LabеlFlash там нещата са по различни неим трябва дарайвер за разлика от LightScribe.
wiseacre За LabеlFlash не знам как е рисунката обаче на LightScribe картинката излиза доста готина. Дискове можеш да намериш в Технополис на цена от 3 лева за разлика от LightScribe дисковете са по 1,80 на Вербатим.
Всъщност LightScribe-съвместимите устройства не се различават като хардуер по нищо от "нормалните" такива .Цялата разлика е в LightScribe носителите, които разполагат със специален "златист" слой (химическо вещество с променливи свойства, а не някакъв "мастилен слой") от горната си страна. Именно това покритие има за цел да изобрази етикета, като това става по следният начин: при попадане на лазерният лъч върху дадена позиция от етикета се задейства химическа реакция, точката намираща се на тази позиция от златиста се преобразува на черна (или по-скоро близък до черния цвят). И тъй като става дума за химическа реакция, което естествено не е вечна. има и няколко важни правила за съхранение на "етикета", като най-важното естествено е диска да не се излага на пряка слънчева светлина. В противен случай се получава обрат в химическата реакция, вследствие на който изображението започва да се губи...
Разликата при LightScribe-съвместимите DVD записващи оптични устройства е единствено в техният firmware или казано с други думи системен софтуер. Това, което е добавено вътре е код имащ за цел да комуникира двупосочно със съвместим софтуер за обмен на данни и команди за разпознаване на вида на диска, за движението на лазера при "печатането" и т.н. Естествено, както можете да се досетите, за производителите на оптични устройства не е никак изгодно да пускат firmware ъпгрейди за вече налични модели, добавящи поддръжка на LightScribe... кой иначе би си купил новите модели!
Освен диск и устройство, за запис на LightScribe дискове е необходим и специален софтуер, който именно служи за управление на устройството и комуникация между него и записващия дискове софтуер (Nero Burning Rom например), когато става дума за "отпечатване" на етикети.
По отношение на дисковете трябва да спомена и наличието на специалния пръстен (след областта за захващане на диска) на LightScribe-съвместимите носители, който от една страна служи за тяхната идентификация като такива, но от друга има и съвсем по-практична и важна цел. Този "пръстен" има за цел да дава информация на устройството за координатите на които се намира лазера в момента (радиална координатна система), за да може да се избегнат грешки (визуални дефекти) при "печатането" на диска. Именно заради проблеми с този пръстен (например наслоени прашинки или оставен пръстов отпечатък) може да се получи грешна информация за координатите и да се получи разместване на изображението. Макар това да не се случва често все пак е напълно възможно, при мен на един от първите няколко записани LightScribe диска се появи "визуален дефект" при "етикета" именно заради подобен проблем, затова много внимавайте как пазите и къде хващате LightScribe медиите, когато сте готови да ги използвате за печат.
Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
Специално на fiorino :Drinks:
Nero Cover Designer - File - Print LightScribe ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от fiorino
Разликата при LightScribe-съвместимите DVD записващи оптични устройства е единствено в техният firmware или казано с други думи системен софтуер. Това, което е добавено вътре е код имащ за цел да комуникира двупосочно със съвместим софтуер за обмен на данни и команди за разпознаване на вида на диска, за движението на лазера при "печатането" и т.н. Естествено, както можете да се досетите, за производителите на оптични устройства не е никак изгодно да пускат firmware ъпгрейди за вече налични модели, добавящи поддръжка на LightScribe... кой иначе би си купил новите модели!
Според мен си в заблуда освен в firmware има и хардуерни различия. Не е толкова просто колкото го изкарваш. Прочети тук: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...13449&PageId=2
Какво би се случило, ако флашна firmware-то на моята писачка и се окаже, че въпросният нов firmware е скапан? Ще мога ли след това да я "съживя" или ще умре безславно?
Питам, защото ентусиазиран от поста на fiorino открих firmware за моята LG GSA-4163B, който се твърди, че поддържа LightScribe технологията, но ме притеснява факта, че никъде никой не е написал, че ъпдейта е успешен. Ето линк към софтуера, ако някой чете полски, нека превежда: http://www.cdrinfo.pl/bios/6091090057
/Добавено: ахм, прочетох линка на Mr. TODD_BG, явно надеждите ми са били празни :shocked: