Резултати от 1 до 11 от общо 11

Какво NERО ми е нужно ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Какво NERО ми е нужно ?

Здравейте !

Наскоро (вчера) си купих Dvd записвачка JVS LightScribe RDL. За сега каквото пробвах всичко е 6. Все още обаче не съм пробвал тази толкова интересна опция, a именно lightscribe. Знам че ми трябва специален диск, ще си купя утре такива, но кажете ми трябва ли ми някакво по-особено Nero или мога с моето да си карам. А и изобщо как става цялата операция с рисуването върху дисковте.

Благодаря !

2.  

3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: Какво NERО ми е нужно ?

И аз има записващо DVD от тези дето надписват на един от компютрите ми, но така и не разбрах как става, чудна работа. Поне за такова ми го продадоха.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

имаше тема по въпроса.. търсете...

5. TODD_BG
    Guest

Инсталирате си неро версия по голяма от 6.6.0.8 (интересно но с 7 не става с нито една версия) и след това си инсталирате този софтуер http://dl1.nero.com/LS_HSI.EXE и сте готови трябва да ви се появи икона в нерото в горния край на програмата. Успех. Ако не стеме разбрали направо чете те от тук. http://www.nero.com/nero7/eng/LightScribe.html или тук http://www.nero.com/nero7/eng/System...t_Updates.html успех и на двамата. Примен работи нормално.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Направо с :
    Nero_6.6.1.3d_NEC_edition
    С вградена опция за писане върху дисковете (Labеl Flash)
    трябва да подържа LabelFlash, разбира се трябва да си набавиш и дискове!

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Някой да знае ориентировъчна цена на cd-та Labеl Flash?И ако има впечатление от качеството и изгледа на получения рисунък?Само успях да разбера,че трябвало да се пазят на тъмно,докато се направи лейбъла.

8.  

9. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от fiorino
    Направо с :
    Nero_6.6.1.3d_NEC_edition
    С вградена опция за писане върху дисковете (Labеl Flash)
    трябва да подържа LabelFlash, разбира се трябва да си набавиш и дискове!
    Прави разбика тука говорим за LightScribe а не за LabеlFlash там нещата са по различни неим трябва дарайвер за разлика от LightScribe.

wiseacre За LabеlFlash не знам как е рисунката обаче на LightScribe картинката излиза доста готина. Дискове можеш да намериш в Технополис на цена от 3 лева за разлика от LightScribe дисковете са по 1,80 на Вербатим.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Всъщност LightScribe-съвместимите устройства не се различават като хардуер по нищо от "нормалните" такива .Цялата разлика е в LightScribe носителите, които разполагат със специален "златист" слой (химическо вещество с променливи свойства, а не някакъв "мастилен слой") от горната си страна. Именно това покритие има за цел да изобрази етикета, като това става по следният начин: при попадане на лазерният лъч върху дадена позиция от етикета се задейства химическа реакция, точката намираща се на тази позиция от златиста се преобразува на черна (или по-скоро близък до черния цвят). И тъй като става дума за химическа реакция, което естествено не е вечна. има и няколко важни правила за съхранение на "етикета", като най-важното естествено е диска да не се излага на пряка слънчева светлина. В противен случай се получава обрат в химическата реакция, вследствие на който изображението започва да се губи...

Разликата при LightScribe-съвместимите DVD записващи оптични устройства е единствено в техният firmware или казано с други думи системен софтуер. Това, което е добавено вътре е код имащ за цел да комуникира двупосочно със съвместим софтуер за обмен на данни и команди за разпознаване на вида на диска, за движението на лазера при "печатането" и т.н. Естествено, както можете да се досетите, за производителите на оптични устройства не е никак изгодно да пускат firmware ъпгрейди за вече налични модели, добавящи поддръжка на LightScribe... кой иначе би си купил новите модели!

Освен диск и устройство, за запис на LightScribe дискове е необходим и специален софтуер, който именно служи за управление на устройството и комуникация между него и записващия дискове софтуер (Nero Burning Rom например), когато става дума за "отпечатване" на етикети.

По отношение на дисковете трябва да спомена и наличието на специалния пръстен (след областта за захващане на диска) на LightScribe-съвместимите носители, който от една страна служи за тяхната идентификация като такива, но от друга има и съвсем по-практична и важна цел. Този "пръстен" има за цел да дава информация на устройството за координатите на които се намира лазера в момента (радиална координатна система), за да може да се избегнат грешки (визуални дефекти) при "печатането" на диска. Именно заради проблеми с този пръстен (например наслоени прашинки или оставен пръстов отпечатък) може да се получи грешна информация за координатите и да се получи разместване на изображението. Макар това да не се случва често все пак е напълно възможно, при мен на един от първите няколко записани LightScribe диска се появи "визуален дефект" при "етикета" именно заради подобен проблем, затова много внимавайте как пазите и къде хващате LightScribe медиите, когато сте готови да ги използвате за печат.

11. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
    Специално на fiorino

Nero Cover Designer - File - Print LightScribe

12. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от fiorino
    Разликата при LightScribe-съвместимите DVD записващи оптични устройства е единствено в техният firmware или казано с други думи системен софтуер. Това, което е добавено вътре е код имащ за цел да комуникира двупосочно със съвместим софтуер за обмен на данни и команди за разпознаване на вида на диска, за движението на лазера при "печатането" и т.н. Естествено, както можете да се досетите, за производителите на оптични устройства не е никак изгодно да пускат firmware ъпгрейди за вече налични модели, добавящи поддръжка на LightScribe... кой иначе би си купил новите модели!
    Според мен си в заблуда освен в firmware има и хардуерни различия. Не е толкова просто колкото го изкарваш. Прочети тук: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...13449&PageId=2

13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Какво би се случило, ако флашна firmware-то на моята писачка и се окаже, че въпросният нов firmware е скапан? Ще мога ли след това да я "съживя" или ще умре безславно?

Питам, защото ентусиазиран от поста на fiorino открих firmware за моята LG GSA-4163B, който се твърди, че поддържа LightScribe технологията, но ме притеснява факта, че никъде никой не е написал, че ъпдейта е успешен. Ето линк към софтуера, ако някой чете полски, нека превежда: http://www.cdrinfo.pl/bios/6091090057

/Добавено: ахм, прочетох линка на Mr. TODD_BG, явно надеждите ми са били празни

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 135
    Последно: 24-11-18, 01:11
  2. Нужно ли е да се подменя стария тръбен път?
    От terro във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 11
    Последно: 29-11-11, 19:09
  3. Нужно ли е да се кърти за инсталация?
    От mirchev във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 8
    Последно: 12-05-09, 17:06
  4. Какво е нужно да се мърда GIF* картинката ?
    От Compare във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 01-04-08, 14:19
  5. Какво е нужно за да свържа, 2 Пс-та
    От sailorbg във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 26-03-06, 01:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе