Резултати от 1 до 15 от общо 15

ПОМОЩ !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #1

    ПОМОЩ !

    Здравейте.

    Случи се нещо просто отвратително !!!

    Накратко ще опиша за какво става на въпрос.
    Имам диск Sata Seagte 160GB. C: - 30gb, d: 130GB. Исках да ресайзна C: диск на 15 и другата част да я добавя към диск D:
    Използвах HirenBoot CD. От там стартирах някакъв партишън ресайзър (Partion Magic изкарва някаква грешка, дали защото е на Sata..)
    и от диск C: дадох да 15000МБ. Създаде се дял Е:, който не е форматиран. Опитах се да го прикача към D: , но не намерих как става и решох да пробвам нещо в Уиндоуса. След рестарта се чува едно "дън" грешка на Уиндоуса и ме пита дали искам да форматирам диск Д:
    Казах му не след което видях че нямам нищо на Д:. Когато цъкна върху него ме пита да го форматирам. В disc managment пише че диск Д: е хелти,няма файлова система и има 120ГБ свободно място. Това значи ли че съм загубил цялата информация?
    Не мога ли с някакъв софтуер или да занеса на някоя фирма, която се занимава с подобни неща. Дано не е заминало всичко.

    Много съм благодарен на всеки, който се включи в темата. Искрено се надявам да намеря решение.

  2.  
     
  3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #2

    Re: ПОМОЩ !

    1. Без паника. Щом не си форматирал дяловете, има начин да се извлече информацията.
    2. Трябва ти софтуер за възстановяване на данни, например EasyRecovery (http://www.ontrack.com/easyrecoveryprofessional/). Има го и в HirenBoot CD.
    3. Трябва ти и празен хард диск, на който да прехвърлиш информацията.

    Няма лошо да пробваш, не е трудно, но ако не си сигурен какво правиш, занеси го при някой, който има опит с възстановяването на информация.

  4. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #3

    Re: ПОМОЩ !

    Първоначално се извинявам за заглавието с големите букви.

    Веднага се ровнах в гугъл recover filesystem - и излезе една програма - GetDataBack for NTFS. Вече няколко минути сканира конкретния дял, намери около 23 000 файла, с което си мисля че ще свърши работа. Дано всичко е окей, ако не ще пробвам тази от пакета на HirensBootCD, но мисля че работят на един и същ принцип. Важен е резултата

    Утре ще намеря един диск да възстановя информацията на него.
    След това мисля да изтрия D: и Е: и да създам един дял чак след това да прехвърля всичко.

    Мисля че има светлина в тунела

    С GetDataBack for NTFS нещо не се получава номера.
    Следк дългото сканиране и индексиране на файловоте. Някои са задраскани (в програмата пише че са изтрити.)
    Но никой файл не можах да отворя. Нито снимка, нито документ. Всички файлове пише че имат атрибут -> а_______ <- каквото и да означава. Копирах Уинампа, но като го стартирам и нищо не се получава. Иконата на .exe-то я няма. С две думи след възстановяването нищо не можах да възстановя


    Ето един пример как изглежда.
    http://store1.data.bg/get/temp/getdataback.jpg

    A относно EasyRecovery. Тък като не може да засече типа на файловата система, сканира в RAW режим. След това файловете (аз не изчаках сканирането да свърши, за да видя резултата) ги показва примерно така:
    Fil1.mp3
    File2.mp3
    File1.bmp
    и т.н.
    Нещо не ми вдъхна доверие това.

  5. XaugyTuH
    Guest
    #4

    Re: ПОМОЩ !

    Значи за да прикачиш някой празен дял към друг, той задължително трябва да е форматиран в някаква файлова система, някои програми дори изискват да е същата. Както и да е - искам да ти кажа друго - не се надявай на 100% връщане на информацията, особено ако не си дефрагментирал от време на време. На мен веднъж ми се стовари такава беля на главата и изгубих малките текстови файлове, освен това, някои .exe-та, mp3-ки и картинки също не функционираха, въпреки че бяха в оригиналния си размер. Наложи ми се да сканирам няколко пъти, и пак без пълен успех.

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #5

    Re: ПОМОЩ !

    Чакайте малко бе хора, не всичко е загубено! get, ако пуснеш отново онзи софтуер от hiren's-а, какво виждаш освен С: ? Имаш ли D и E или е само D? Може да имаш шанс да довършиш сливането, защото към момента на практика нищо не е затрито, просто Windows не разбира, че на диска има 3 партишъна.
    Нека чуем и мнението на Mr. Techno, той ги разбира повече нещата.

  7. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #6

    Re: ПОМОЩ !

    В EasyRecovery пусни AdvancedRecovery или FormatRecovery. Като стартираш AdvancedRecovery цъкни на бутона Advanced Options и в раздела File System Scan задай вида на файловата система, включи опцията Advanced Scan, цъкни на бутона Advanced Options и задай размера на клъстерите.

    Атрибутите на файловете в случая са без значение, но а е за архивен файл (обикновено, когато е копиран отнякъде), r - за ReadOnly, h - за Hidden, s - за System, d - за папка.

    Съгласен съм със Ско, нека се изкаже и Mr. Techno.

  8.  
     
  9. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #7

    Re: ПОМОЩ !

    Когато ползвам DOS програмите от диска на Хайрънс, виждам и трите диска.
    Уиндоуса показва три партишъна и в експлоера и в диск мениджмънт.
    C: E: - функционират нормално, проблема е с D:, който си е 120ГБ.
    Някой друг софтуер, с който да пробвам ?

    Вече и аз с нетърпение очаквам Mr. Techno.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    133
    #8

    Re: ПОМОЩ !

    Нищо страшно няма ... дори и от форматиран и преоразмерен диск се вади всичко ... дори и след капитулиране на двигателя.
    Ползвай File Scavenger и от Search Mode избери Defunct Volume Search -> Тук вече няма дялове, а направо си ровиш из диска (е, поне да се регистрира в BIOS-a трябва)... тук можеш и да посочиш за кои типове файлове да слухти, но съвета ми е, да оставиш полето само с * за всички видове.

  11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #9

    Re: ПОМОЩ !

    Препоръчвам ти много внимателно да опиташ с някой друг партишън-софтуер от Хиренс да довършиш сливането или само да форматираш свободното парче с надеждата уиндоус да си ги разпознае и трите. Може да опиташ да инсталираш (на C: !!) Powerquest PartitionMagic и да си поиграеш и с него. Най-важното ти към момента е да не бараш бившия партишън D: (където ти е информацията) и да се опиташ само чрез манипулации на празното парче да си върнеш функционалността. Можеш също да пробваш отново през дос да премахнеш празното парче (т.е. да го превърнеш в Unallocated space) и да видиш как ще се отрази на уиндоус.

    Нахвърлях много идеи, но има надежда, веднъж и аз така се бях омазал и след няколко опита успях да си върна дисковете. Стискам палци.

  12. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #10

    Re: ПОМОЩ !

    Относно File Scavenger:
    Струва ми се че сканира по същия начин. Сканирах на ~20% спрях го и се опитах да възстановя една снимка и един .док файл, но уви Док файла излиза на маймуни, снимката нищо не я разпознава (Photoshop, Windows Picture viewer)

    Относно сливането...
    Първо не можах да инсталирам Партишън 8 заради install shield error. След това инсталирах Партишън 7. Като го стартирам пуска някаква грешка, че не може да инициализира нещо си там. Пробвах в биоса да сменя САТА като какво да се представя - SATA port0, IdeMaster и т.н. , резултата беше един и същ. Спомням си, че по някое време докато ресайзвах и рестартирах бях сменил като какво да се представя САТА-та и инсталирах последното Intel Chipset Software..
    Партишън седмицата има някаква опция - DriveMapper. Това е мисля да му се зададе някаква задача (например сплит има я измежду опциите ), но пък там много не мога да се оправя коя към коя буква да добавя.
    В Уиндоуса C: E: (двата по 15Гб)- работят без проблем - пиша, чета от двете.
    Ско предлагаш да изтрия Е: и да видим какво ще стане в Уиндоуса, ако правилно съм те разбрал?

    Най-много се страхувам, че всичките възстановяващи програми намират файловете, структурата всичко, но дефакто не мога да възстановя нищо

  13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #11

    Re: ПОМОЩ !

    Чей да уточним - е: е празният партишън, d: e 130ГБ-овият, в който ти е информацията. Пробвай да махнеш е-то. Този с информацията не го закачай засега, искаме само да си върнем неговата видимост, после ще видим как да му долепим празното място.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #12

    Re: ПОМОЩ !

    сега кажи ми точно какво е станало !
    няма го C: , на негово място идва Е:, a D: си остава с инфото от 130GB, но на теб ти е нужно и инфото от C:, който вече е E:

    най-лесно - триеш партишъните c & E ( тия по 15 гб , 130 гб не го закачай )
    тогава пускаш Get data back !
    а ако те е страх - прати ми го да му побая , но искам и списък какваи фаилове са с приоритет!
    ако бе FAT32 - щяше да е на 100 % възстановяването , но при NTFS - 80% е максимума да извадя инфото ( по-точно трябва да избера кои 20 % няма да ми трябват )




  16. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #13

    Re: ПОМОЩ !

    C: го има и всичко си му е 6+. 15Гб от тях имам 8 свободни, точно както исках да бъде.
    Появи се нов дял Е: - 15гб (C: беше 30,като махнах 15 и така)
    Обаче се скапа най-важния дял D: - 130Gb. Аз искам да възстановя от D: сега си взех още един харддиск 80Гб САТА на него да прехвърлям евентуално. Ами бих ти пратил и двата диска. Ако може да измислим нещо, защото на мене малко ми свършиха идеите пък и ме е страх да си призная...

  17. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #14

    Re: ПОМОЩ !

    Здравейте.

    Мисля че успрях да възстановя данните си. Справих се с програмта Getdata NTFS Back. Просто пуснах да сканира целия физически диск. Не отделни дялове, както правих преди, а всичко.

    Безкрайно много Голямо Благодаря на всички включили се

    special to:
    Mr. Techno & Samo

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #15

    Re: ПОМОЩ !

    Каквото сам направиш - никой друг няма да може !
    и следващия път по-внимателно
    GDB не е всемогъща , засега изкара късмет с репейра , но утре ...................... ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе