Да изпробваме Hamachi в група
Дайте да видим как и дали работи това Hamachi.
Download -> http://files.hamachi.cc/HamachiSetup-0.9.9.9-bg.exe
Би трябва да може да се споделят файлове и да се чати. Настройката е елементарна.
Трябва само да се присъедините към групата (мрежата) с име и парола, които са по-долу.
група(мрежа): setcom парола: stkm123
~~~~~~~~~~~~~~~~
Доп. инфо.
"С Hamachi можете да свържете два или повече компютъра, свързани в Интернет, в отделна виртуална мрежа, осигуряваща защитен пренос на данни. Програмата е удобна за хора, които нямат реално IP и използва реален сървър в Интернет, за присъединяване на реално IP, към което в последствие могат да се свържат други потребители. С нейна помощ можете да се свържете с който и да е компютър в мрежата на Hamachi, да използвате Windows File Sharing, да играете LAN игри, да стартирате частни Web или FTP сървъри или просто да комуникирате директно с някой компютър. Лиценз: Freeware."
http://www.computers.bg/statia.php?mysid=129&t=9
Re: Да изпробваме Hamachi в група
Виждам те ама си погледни и чата, скъсах се да ти пиша, ама не отговаряш. Ско (Марто) също е там.
Не искам да развалям купона, но понеже съм параноик реших да вметна едно мнение, take it or leave it дет се вика :)
Програмата е хубава, прекалено дори. Пробвах я преди няколко дена, препоръчана от приятел. Работи, перфектно просто - малка, сладка, малко ресурси точи, красива, буквално нулева конфигурация се иска, дори няма обичайната битка със файъруолите, рутери, форуард на портове и подобни досадни неща. По простата причина че програмата е създадена по такъв начин че да не и трябват - тя просто отвяря отвътре порт и се закача константно за сървър Х. Проблема е че програмата е със затворен сорс и дефакто си шерваш цялото пц на създателите. А, да, и на тея които се вържат в групата. Вторите виждат това което би трябвало да виждат, но първите?
Както и да е де, само варнинг :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Flex
Проблема е че програмата е със затворен сорс и дефакто си шерваш цялото пц на създателите. А, да, и на тея които се вържат в групата. Вторите виждат това което би трябвало да виждат, но първите?
Както и да е де, само варнинг :)
което важи за 90% от програмите под прозорците...
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
което важи за 90% от програмите под прозорците...
Хих, труе, но не съвсем точно. Когато програма Х реши да се върже към "къщи" да провери как е семейството, жената, децата и т.н. това и най-куция файъруол дига пушилката (не говоря за вградения в уиндоус), така че лесно се разбира ако ще се правят зулуми. Обаче програма която за да работи изобщо трябва да е константно вързана към родното гнездо и няма как да не ауторизираш това, хеле пък като главната идея е да се предават файловете, имаш точно никакъв шанс да разбереш кога някой ше реши да си хареса нещо от системата ти. И сис снифър да сваляш логове ще има да си анализираш компресирана информация докато се пенсионираш и то без резултат. Тука единствената гаранция че оттатък нямат огледало на твоето пц е честната дума, която не видях и някъде да я дават де.
С това шарване нищо не става, само чата работи.
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
С това шарване нищо не става, само чата работи.
А, аз когато я тествах преди няколко дена вързах 2 пц-та, едното през софтуерен, хардуерен файъруол и рутер, другото само със софтуерен и рутер, и пробачка, файлов трансфер, слънце, скоростта беше страхотна също. Разбира се теста продължи не повече от половин минута, не можех да си позволя повече риск, но сработи перфектно.
Тръгна, вече сме няколко човека, на razziel и Mikk стана шаринга на Vandal i Ско не.
Mikk u Delta1 си размениха файлове, ама аз не успях. grossmaul също е на линия и виждам папки но не мога да тегля явно проблема е при мен.
Хм, странното е, че уж шернах само музика в дял Е:, а някой ми отвори C:\-тo :shocked: като през remote-admin. Може и да си въобразявам де, мишката ми беше под контрол, но пък прозореца, дето се отвори е наистина странен...:
цък
По принцип се виждат само шанатите неща. Едва ли се може да се влиза там, където не е шарнато.
~~~~~~~~~~~~~~~
Ето ентусиастите дето до 2 часа през ноща тествахме. :)
http://setcom2005.hit.bg/forum_ru_boy/hamachiiii.JPG
Аз съм зад рутер и Хамачито ми само вика "конектинг" ама не конектва. :( :angry:
Да споделя малко опит с Hamachi:
- безплатният акаунт НЕ поддържа мрежа от повече от 16 потребителя.
- жълтата точка обикновено е показател за проблем, но не се отчайвайте – непрекъснато се пробват нови сценарии за връзка и в един момент вашето „жълто приятелче” може да „позеленее”
- Румен вече е станал притежател на мрежата “setcom” и, съответно, само той може да kick-не някой от вече включилите се потребители. Те самите също могат да leave-нат мрежата по собствено усмотрение
- МНОГО по лесен начин да browse-вате компютрите от мрежата е Total Commander и си правите иконки в toolbar-а с командата cd \\IP_то_на_компютъра\share_натия_ресурс Това, разбира се, ако знаете кой е въпросният ресурс, но ако е така, скоростта е много по-голяма. Като казах скорост - случвало ми се е да ми се отвори 8-МЕГАБАЙТОВ (!!!) "канал" от служебната към домашната машина!
@ Румен – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направи “backup identity” на твоето Hamachi. В противен случай при преинсталиране на компютъра и ново качване на Hamachi ще имаш ново „виртуално IP” и съответно мрежата “setcom“ ще остане без „собственик”, респективно никой няма да може да ban-не досадните външни навлеци.
Спасение все пак има, но ще трябва да пуснеш един PM на автора на програмата – казва се Alex (nick-ът му във форумите на Hamachi е Apankrat) – много е услужлив и никога не би ти отказал, но все пак ще трябва да докажеш „собствеността” си върху тази мрежа.
Когато, обаче, си имаш такъв backup (едно .REG файлче) просто го reg-ваш преди да си стартирал Hamachi-то на новоинсталираната машина и след това програмата си работи със старото IP.
И, не на последно място, едно предупреждение - ВНИМАВАЙТЕ С ADMINISTRATIVE SHARES (you know what I mean)
PostScriptum: Аз се свързах сутринта от домашната машина - виждате я като MEGA (Естествено не ми се ще от служебната.* :grin: Да, да, зная, че вие сте добри деца... :grin:) Ru лъже, че това са нощните ентусиасти* - "снимката" е от сутринта, щом ме има и мен* :grin: Току-що се включих и от служебната машина, но си спрях File & print sharing. Сега се сещам още нещо - моля ви, да не вземете сега да ми изпразните главите на принтера вкъщи - принтерът е share-нат, а инстарилането му на вашите машини е детска игра* :)
Edit:
Още нещо да добавя - ако някой ползва Hamachi като "основа" на VNC може да има проблеми, когато опита през VNC-то да прави каквото и да било върху Hamachi-то на управляваната машина. Нещо се crash-ва, но още не мога да установя какво е. А съм го правил без подобни проблеми. Някой да знае нещо по въпроса?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
И, не на последно място, едно предупреждение - ВНИМАВАЙТЕ С ADMINISTRATIVE SHARES (you know what I mean)
За да не се притеснявате много, вмъкнете по-долу ключа в регистъра. Премахва ги без проблем.
edit: махнете разширението .txt (сложих го щото форума не ще да го качи с .reg) и двоен клик върху новото име и ОК.
Май ще бъде по-лесно да си стъкмим dc-хъба, за който говорехме преди...