Вирус или хардуерен проблем
  Не съм сигурен но маи съм хванал нов вирус-компа ми се рестартира сам,преди имах подобен вирус но при него излизаше съобщение че компа ми ще се рестартира а сега без предупреждение се рестартва.Антивирусната ми е avp,пробвах и симантек но не се оправя проблема,дайте предложение за антивирусна програма,и възможно ли е това да е хардуерен проблем ?
     Re: Вирус или хардуерен проблем
  Възможно е.
Като за начало, провери си изправността на вентилаторите.

А най-лесно ще разбереш, когато си стартираш компютъра, но не влизаш в операционна система. Остави го включен така и ако се рестартира след известно време - то тогава проблема ти 100 % е хардуерен.
  Пробвай задължително on-line скенер.
Сложи си истинска антивирусна програма, като [size=14px]Avast[/size], например.
  control panel->system->advanced->startup... там някъде изключи automatic restart и ще ти посинее пред очите най-вероятно. както и да е де, тука едва ли е вирус, обичайните заподозрени:
- кофти драйвери, ако си слагал нещо наскоро
- паметта страда от склероза вече, можеш да го провериш от www.memtest.org
- захранването предава богу дух - като се намърдаш в биоса там някъде ще намериш състояние на напреженията, пример ако +12 е +13... бе кажи какво показват
- вентилатори са се сгъбаркали и нещо прегрява, поогледай ги, ако решиш да пипаш елементите то потупай чешмата първо да се деелектризираш
- някой кондензатор е хванал бирено коремче - стават тлъсти и обикновенно избива отгоре, строй ги в редица и им направи един оглед
   Цитат:

Първоначално публикувано от Flex  
 control panel->system->advanced->startup... там някъде изключи automatic restart и ще ти посинее пред очите най-вероятно. както и да е де, тука едва ли е вирус, обичайните заподозрени:
- кофти драйвери, ако си слагал нещо наскоро
- паметта страда от склероза вече, можеш да го провериш от 
www.memtest.org
- захранването предава богу дух - като се намърдаш в биоса там някъде ще намериш състояние на напреженията, пример ако +12 е +13... бе кажи какво показват
- вентилатори са се сгъбаркали и нещо прегрява, поогледай ги, ако решиш да пипаш елементите то потупай чешмата първо да се деелектризираш
- някой кондензатор е хванал бирено коремче - стават тлъсти и обикновенно избива отгоре, строй ги в редица и им направи един оглед
    @FlexТова е отговорът :Super: :033:
Освен, че е 100% верен, ами е достоен за някое хумористично списание :016:

@wheeler
Преди да отпишеш някой елемент извади процесора от сокета, после го върни обратно като внимателно му намажеш повърхността с паста. После извади модулите памет и им почисти контактните повърхности внимателно с гумичка за молив. После ако са повече от 1, постави само единия и тествай. Ако всичко е наред махни този, който е изправен и постави следващия, докато не разбереш кой от тях създава проблеми. Ако всичките ти модули работят самостоятелно опитай отново да ги пуснеш заедно и виж резултата.
  Пробвах с мемтеста и ми дава само една грешка ecc-кво означава това

или паметта ти е не е ecc, или имаш грешка някъде някой модеул на паметта ! 
смени я с друга или по-то4но постни какво точно ти изписва , за да ти кажа!