Резултати от 1 до 6 от общо 6

въпрос за Foxit reader

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #1

    въпрос за Foxit reader

    Въпроса ми относно споменатата програма е следният: Защо когато копирам текст от Foxit reader и го пейстна в word ми излизат йероглифи? Може ли да се оправи това или ще трябва да сменям reader-a ?

    Благодаря Ви!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #2

    Re: въпрос за Foxit reader

    А с кои версии си на гореспоменатите програми няма ли да уточниш?

    Прости сърказма ми, приятелю, но така зададен въпроса ти звучи все едно така: "Защо като го вкарам, на една мадама й става хубаво, а на друга - не..."


  4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #3

    Re: въпрос за Foxit reader

    Foxit reader - version 1.3 build 1621; Microsoft Office Word 2003 (11.6568.65690 ) SP2.

    Извинявам се за пропуска но иначе примера си го биваше

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #4

    Re: въпрос за Foxit reader

    Това сигурно е когато работиш с кирилица, с латиница не вярвам да има проблем.
    Ще изкажа две хипотези (разбира се може и двете да са грешни )
    1. Регионалните ти настройки да не са за България (включително и за неЮникод програми, макар че и двете програми поддържат Unicode)
    2. Във pdf файла са използвани шрифтове, които ги няма инсталирани в компютъра или не са Unicode. (В pdf файла те могат да си се включат)

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #5

    Re: въпрос за Foxit reader

    Да става въпрос за кирилицата.
    относно хипотезите:
    1. Всички настройки са на България. За Unicode ако имаш предвид отметките в таб-а advanced от regional settings всичко където има споменато български е отметнато( ако не е това unicode моля да конкретизираш че не съм много светнат в тая част)
    2. Ако е от шрифтовете няма ли да прави и проблем акробат рийдъра?? Използвам версия 7.0.0 и няма проблем с него но много бавно зарежда

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #6

    Re: въпрос за Foxit reader

    Пробвах няколко "copy/paste"-операции на кирилски шрифтове от Foxit Reader 1.3 (1621) към MS Word 2003, но всичко си мина нормално. Имаш ли инсталиран някакъв кирилизатор? Foxit Reader 1.3 (1621) има и "Pro"-версия (също безплатна) - свали си я и пробвай с нея. Иначе Lazy Dog се изказва доста точно - или шрифтовете, които копираш не са "UniCode" или в PDF-документа имаш някакъв (екзотичен) шрифт, който не е инсталиран на системата ти. И за последно - не забравяй все пак, че Foxit PDF Reader е една наистина удачна (и безплатна) алтернатива пред "Acrobat"-а, но не покрива изцяло възможностите му.


    Извадка за Кодовите таблици. Източник: "PC Magazine Bulgaria", 2000 г.

    "Старите шрифтове бяха основно осембитови и това предопределяше максималния брой символи, с които можеше да се разполага в даден момент - 256. Един набор от 256 символа (максимумът за един байт) се нарича "кодова таблица". Всяка една компютърна платформа поддържа свой набор от такива таблици, чрез които се осигурява работата на различните езици. В PC света обаче има два такива набора. Първият (по-старият) е за работа в DOS и символите в тези таблици са ориентирани към работа със символи с еднаква ширина в текстов режим на екрана. Тази таблица е известна под името OEM (ASCII е 7-битова, а OEM е 8-битова, като вторите 128 бита съдържат символи, специфични за дадената държава). Вторият набор се появи заедно с операционните системи с графичен интерфейс, като Windows. При него символният набор е ориентиран към изискванията на типографията - тирета, кавички, валутни знаци и др. Съвременните операционни системи (Windows 95/98/NT/2000) са базирани изцяло на UniCode (универсален код), което означава, че всички символи се отразяват вътрешно чрез двубайтови кодове. На този код са базирани MS Office 97/2000. UniCode е база графични символи - кодова таблица с размери 256х256 или 65536 елемента. В тази база са събрани буквите от всички азбуки по света, много топографски и специални символи, разпределени в отделни подобласти. Символите са разпределени по семантичен принцип - буквите, които изглеждат по еднакъв начин, но са от различни азбуки, притежават различни юникодове. UniCode позволява да бъдат създавани коректни многоезикови документи, без да се сменя шрифтът, като при това за отделните пасажи са валидни различни езикови правила. Вече не се задава конкретен шрифт за кирилица, а самият шрифт съдържа всички символи. Тъй като всеки символ има различен код, преносът на данни се осъществява безпогрешно при коректни кодови таблици."

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Foxit Reader
    От d_imige във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 14-11-11, 07:20
  2. Acrobat Reader 9 Pro
    От biro във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 19-09-10, 13:45
  3. Mobipocket reader въпрос
    От dee1bg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 14-10-07, 02:07
  4. FINE READER
    От ManiMani във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 18-01-06, 17:40
  5. PDF Reader за Symbian
    От the_unique във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 11
    Последно: 03-01-06, 19:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе