Случва ми се на няколко пъти да попадам на този "проблем" - защо вместо "точка" [ . ] на клавиша "DEL" от цифровата клавиатура, излиза "запетайка" [ , ]? Примерно, в "Excel"? Споделете, моля ви се, с Бай Брадър...
Случва ми се на няколко пъти да попадам на този "проблем" - защо вместо "точка" [ . ] на клавиша "DEL" от цифровата клавиатура, излиза "запетайка" [ , ]? Примерно, в "Excel"? Споделете, моля ви се, с Бай Брадър...
Като начало, виж си настройките в Control Panel -> Regional and Language Options -> Customize -> Decimal Symbol
Макар че се съмнявам да не си го направил... все пак това е първото нещо, което трябва да провериш
control panel -> regional and language options -> customize
И при мен го има този проблем,но само когато обърна на BG.Какво ли не правих,но досега не мога да го оправя,така,че и на BG да ми излиза точка от тази клавиш,а не запетайка...
Бай Брадър да се запознае с регионалните настройки на системата и да посети www.microinvest.net в часта му за един коректор на проблема, името му беше нещо от рода на fix и т.н. който корегира автоматично проблема.
поради простата причина, че това не е точка а деесетичен разделител.
в България се използва "," за тази цел, а в хАмерика например - ".".
промени си настройките на УС или смени само този елемент от регионалните опции в контрол панел-а.
логиката е същата, що като кликнеш на куренси бутона в ексел излиза лв., а не $.
Ако става въпрос за Win98 + Flextype98, то в такъв случай настройките от Control Panel -> International Settings не играят и ще трябва да се примириш с "шибания" FT98
Зависи пак от настройките в Control Panel -> Regional and Language Options ... да де, и ти казваш същотоПървоначално публикувано от dark
Благодаря Ви на всички за експресните отговори!
Не става въпрос за "Flex Type", нито за Win98 - май тези неща трябваше да ги спомена в началото... С WinXP съм.
Slero, "decimal symbol" ми е "точка", знам го това...
Dark, ще пробвам предложението ти.
Ru-boy, твоето също.
Всъщност на мен не ми е необходимо това, но ми направи впечатление, че няколко познати счетоводители (които са свикнали да си работят с цифровата клавиатура), ми казаха за този "проблем" - а онзи ден даже двама ме попитаха, затова реших да ви попитам вас... защото ми стана интересно от какво се поражда.
Май ще трябва да направя нарочна тема по този въпрос, защото има голямо разминаване на добрите практики за решаване на проблем като този и подобни.
Отдавна се каня да го направя, но май му е дошло времето.
Ru-boy - чувствай се поканен да го направиш... Дано не съм капката, преляла чашата.
А по въпроса - то за мен не е от значение (май, че ми е време да върна старата "снимка", защото нещо явно при мен има омазано), обаче някой от тези счетоводители нищо чудно да е с "Flex Type", като ги знам как са "научени"..., така че и отговора на MitkoS ми е от полза...
* Две допълнителни клавиатурни подредби за Българи:
* Фонетична - "Bulgarian Phonetic" версия с № вместо ^ над 6-цата
* БДС със "." вместо "," на цифровата клавиатура "Bulgarian_Num_DOT"
*
* за Windows XP. Стават и за 2k и NT
*
@IvO™: Лек за твойта болка...
Бързо!
Има Microsoft Keyboard Layout Creator
direct download
Аз лично си ползвам моя си фонетика която си има символите э, ы & №, освен това има възможност да се пишат и символите които са "под" ю, ч, ш & щ*
Който иска - има я за download в zlatev.dir.bg (инсталационен файл)