Случва ми се на няколко пъти да попадам на този "проблем" - защо вместо "точка" [ . ] на клавиша "DEL" от цифровата клавиатура, излиза "запетайка" [ , ]? Примерно, в "Excel"? Споделете, моля ви се, с Бай Брадър...
![]()
Случва ми се на няколко пъти да попадам на този "проблем" - защо вместо "точка" [ . ] на клавиша "DEL" от цифровата клавиатура, излиза "запетайка" [ , ]? Примерно, в "Excel"? Споделете, моля ви се, с Бай Брадър...
![]()
Като начало, виж си настройките в Control Panel -> Regional and Language Options -> Customize -> Decimal Symbol
Макар че се съмнявам да не си го направил... все пак това е първото нещо, което трябва да провериш
control panel -> regional and language options -> customize
И при мен го има този проблем,но само когато обърна на BG.Какво ли не правих,но досега не мога да го оправя,така,че и на BG да ми излиза точка от тази клавиш,а не запетайка...![]()
Бай Брадър да се запознае с регионалните настройки на системата и да посети www.microinvest.net в часта му за един коректор на проблема, името му беше нещо от рода на fix и т.н. който корегира автоматично проблема.
поради простата причина, че това не е точка а деесетичен разделител.
в България се използва "," за тази цел, а в хАмерика например - ".".
промени си настройките на УС или смени само този елемент от регионалните опции в контрол панел-а.
логиката е същата, що като кликнеш на куренси бутона в ексел излиза лв., а не $.![]()
Ако става въпрос за Win98 + Flextype98, то в такъв случай настройките от Control Panel -> International Settings не играят и ще трябва да се примириш с "шибания" FT98
Зависи пак от настройките в Control Panel -> Regional and Language Options ... да де, и ти казваш същотоПървоначално публикувано от dark
![]()
Благодаря Ви на всички за експресните отговори!
Не става въпрос за "Flex Type", нито за Win98 - май тези неща трябваше да ги спомена в началото... С WinXP съм.
Slero, "decimal symbol" ми е "точка", знам го това...
Dark, ще пробвам предложението ти.
Ru-boy, твоето също.
Всъщност на мен не ми е необходимо това, но ми направи впечатление, че няколко познати счетоводители (които са свикнали да си работят с цифровата клавиатура), ми казаха за този "проблем" - а онзи ден даже двама ме попитаха, затова реших да ви попитам вас... защото ми стана интересно от какво се поражда.
![]()
Май ще трябва да направя нарочна тема по този въпрос, защото има голямо разминаване на добрите практики за решаване на проблем като този и подобни.
Отдавна се каня да го направя, но май му е дошло времето.
Ru-boy - чувствай се поканен да го направиш...Дано не съм капката, преляла чашата.
А по въпроса - то за мен не е от значение (май, че ми е време да върна старата "снимка", защото нещо явно при мен има омазано), обаче някой от тези счетоводители нищо чудно да е с "Flex Type", като ги знам как са "научени"..., така че и отговора на MitkoS ми е от полза...
* Две допълнителни клавиатурни подредби за Българи:
* Фонетична - "Bulgarian Phonetic" версия с № вместо ^ над 6-цата
* БДС със "." вместо "," на цифровата клавиатура "Bulgarian_Num_DOT"
*
* за Windows XP. Стават и за 2k и NT
*
@IvO™: Лек за твойта болка...
Бързо!
Има Microsoft Keyboard Layout Creator
direct download
Аз лично си ползвам моя си фонетика която си има символите э, ы & №, освен това има възможност да се пишат и символите които са "под" ю, ч, ш & щ*
Който иска - има я за download в zlatev.dir.bg (инсталационен файл)