Резултати от 1 до 3 от общо 3

проблеми със спам

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    28
    #1

    проблеми със спам

    От известно време служебната ни поща не работи - т.е., приемаме e-mail-и, но не можем да изпращаме. При опит да се изпрати писмо (иначе сме с OutlookExpress6) се получава съобщение за следната причина за невъзможност за изпращане:

    The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'giudurov@abv.bg'. Subject 'Re: sokove VITANEA', Account: 'plov.omega.bg', Server: 'smtp.evrocom.net', Protocol: SMTP, Server Response: '451 Blocked - see http://www.spamcop.net/bl.shtml?217.10.243.168', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 451, Error Number: 0x800CCC79

    След като се поразрових на указания адрес, стана ясно, че сме влезли в някакъв черен списък за изпращачи на спам и трябва да изчакаме някакво технологично време за да ни махнат от там. Това наистина стана, но за около 2-3 дена и после пак не можем да изпращтаме поща (тъй като това е служебен e-mail адрес, то той ни трябва и тази ситуация е много неприятна).
    Та въпроса ми е следния - какво може да се направи по случая?
    Другия ми въпрос е: причината при нас ли е (след като се посочва нашето IP) или просто е от доставчика (на когото е забранено да праща поща и нашия IP-адрес е между забранените). Ако причината е при нас - какво може да е това? някакъв червей ли е или какво (между другото непрекъснато работи антивирусна; не е имало вирус, а и збърквам компютрите от тестове с какви ли не възможни on-line програмки за вируси, adware, spyware и други подобни - и те не откриват нищо; антивирусната е NOD32 и е update-вана редовно).
    Ако причината е при доставчика - какво може да се направи?
    Мерси предварително!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2

    Re: проблеми със спам

    Вече са ви махнали от spamcop.net, но днес следобяд си бяхте там.

    Причината да сте там най-често е едно от следните две, или пък и двете накуп:
    1. Сървъра ви е "отворен" да препраща поща. Има разни спамерски сканери, които дебнат за отворени сървъри и в момента в който открият такъв, буквално го заливат със спам-писма адресирани до най-различни получатели по-света, които сървъра започва прилежно да препраща и съответно бързо попада в някой "черен стисък".
    2. Вирусче на компютър в мрежата, която тоя мейл-сървър обслужва. Например Netsky или Sobber. Или някой друг вирус, който се самоизпраща като поща. В резултат, мейл-сървъра започва да изпраща писмата с вируса и попада в "черен списък"
    2.А. По-новите версии на Sobber имат собствен SMTP-енджин, но ако мейл-сървъра едновременно ви се явява и някакъв NAT-рутер, то в крайна сметка писмата с вирусите са пак от неговия адрес и пак попада в "черен списък".


  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    28
    #3

    Re: проблеми със спам

    OK MitkoS, ама това е само описание на проблема (каквото и аз съм написал)... Въпроса ми е може ли нещо да се направи или да стоим и да чакаме ту да ни вкарват в списъка, ту да ни изкарват.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Спам за спам :)
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 20-12-11, 23:14
  2. Спам в QIP
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 15-01-10, 17:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе