добра програма за оптимизиране - настройка на windows
Някои може ли да ми препоръча добра програма за оптимизиране - настройка на windows?
Интересува ме да може да прави добра оптимизация и да имам достъп до настроиките на уиндовс, примерно промяна на боот уиндовс лого-та и изобюо да мога чрез нея да барна всичко по уиндовса
Re: добра програма за оптимизиране - настройка на windows
"барването на логото" не е оптимизация, manimani
оптимизация е да направиш windows-a да работи по-бързо, по-стабилно и по начин, по-подходящ за твоя стил на работа. другото е шарения...
аз използвам TweakXP, дава достъп до ужасно много "скрити" нещица, опции и възможности
само че трябва да предуредя, че нещата, които не разбираш, е по-добре да не пипаш
най-добрата оптимизация се нарича "четене+опит" - нея никоя програма няма как да замени ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
...
аз използвам TweakXP
...
Това дали работи и с Windows 2000? То може би най-добре директно да го изпробвам де... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
"барването на логото" не е оптимизация, manimani
оптимизация е да направиш windows-a да работи по-бързо, по-стабилно и по начин, по-подходящ за твоя стил на работа. другото е шарения...
аз използвам TweakXP, дава достъп до ужасно много "скрити" нещица, опции и възможности
само че трябва да предуредя, че нещата, които не разбираш, е по-добре да не пипаш
най-добрата оптимизация се нарича "четене+опит" - нея никоя програма няма как да замени ;)
Знам какво е оптимизация... Въпроса е че имам уиндовс с някви вградени шарениики вътре и примерно при login вместо стандартния син екран излиза каква картинка с кола, незнам колко е голем този фаил но малко или много ми бави зареждането... не че не мога да го намеря и махна и без програма но искам повечко екстри на едно място, да мога да оптимизаирам с няколко цъквания а не да се размотавам по уиндовса...
System Mechanic Professional 6 www.iolo.com
Хм тука сум с win 2003 интересно TweakXp ли да сваля или TweakVista :grin: Всъщност савалих за XP, дава ми че някакъв DLL липсва, сега свалям VIsta
а иначе ru-boy system mechanic не е точно инструмент за настройка, не е tweak-ер в истинския смисъл на думата, а и е доста мегабаити...
Ти май не си нещо на ти с компютрите, я по-добре не пипай нищо, че да не се наложи да ти даваме други съвети после, като преинсталиране и т.н.
Сложих System Mechanic Professional 6 :yahoo:
Махнах System Mechanic Professional 6 :081:
супер е пробваите го :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от ManiMani
Сложих System Mechanic Professional 6
Цитат:
Махнах System Mechanic Professional 6
супер е пробваите го
А до тоалетна ходи ли в това време ?
Човече, повярвай ми, нямам нищо лично към теб, обаче... как успя за 10 минути да се убедиш в предимствата на една програма с толкова много опции? :shocked:
Цитат:
а иначе ru-boy system mechanic не е точно инструмент за настройка, не е tweak-ер в истинския смисъл на думата, а и е доста мегабаити...
Има си и секция за tweak, но както ти спомена Slero програмата има много опции, които е нужно да се осмислят и чак тогава да се ползват, а и знанието на английски при работас тази програма е просто силно препоръчително.
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Туш :punk:
Ето тука има доста "оптимизатори",ще стигнат за доста пъти ходене...
http://store3.data.bg/shooshoo/Programs/Optimizers/
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Човече, повярвай ми, нямам нищо лично към теб, обаче... как успя за 10 минути да се убедиш в предимствата на една програма с толкова много опции? :shocked:
Какво има да се убеждавам. След като е сложих и рестартирах, компютъра зареди с 2 минути закъснене(като се има в предвид че не съм слагал Firwal и Antivirus) нямам никак добро мнение за такива "пакетни" програми. Ти искаш копче а те ти предлагат панталон...
В систем треи-а ми се заредиха някакви боклци(протектори някакви) а като пуснах програмата и тя взе да ми мери колко ми бил бърз компютъра.... просто не издържах и я деинсталирах......
Нямам нищо против програмата, все пак това е замесника на Norton Utilities която преди години съм ползвал(даже бях доволен), но в момента ми трябва нещо съвсем различно...
Ти си знаеш, аз без SM6Pro в във флаша си не излизам и на улицата.
-----
Ето ти друга специално за tweak http://www.freshdevices.com/
- WinTools.net Professional
- X-Setup Pro
- WINner Tweak SE2
- TweakNow PowerPack 2006 Pro
:offtopic:
@ManiMani, поне да беше сложил някоя емотиконка, която да подскаже иронията във втория ти пост...