Re: Иконки в Office XP/2003
ResorceHacker програмка, виж дали няма да ти свърши работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
ResorceHacker програмка, виж дали няма да ти свърши работа.
Имам я.
Пробвах с нея - не намира това, което ми трябва.
Axialis.IconWorkshop.v6.02.Corporate.Edition.retail-FOSI.rar е това което ти трябва, или ed2k://|file|Axialis.IconWorkshop.v6.02.Corporate.Edition.retail-FOSI.rar|13624592|8EFAAD28F1259A73BBDEA7049BECBEED|h=XKER2AKSYXBZA5UQCY5D2SL7CJL6BRRP|/
ще я пауършерна ако искаш да не го чакаш, имам 140к излишни ;)
Flex, може ли да ми я качиш на някакво FTP или да ми я пратиш по пощата?
Добавено:
Мерси! :Drinks:
Пиши после дали се справя, би трябвало, бест оф дъ бест програмата за редакция на икони, поддържа си ги тея формати, поддържа екстракт от ехе-та... а дано
Оказа се, че дори последната версия на "Aliaxis Icon Workshop 6.02 CE" не успя да намери иконките от "туулбар"-овете, въпреки че за всичко останало (свързано с иконките) е невероятно мощна и професионална програма, биеща по възможности дори попрехваленият "Microangelo".
По въпроса: Намерих колекции от иконките на "туулбар"-овете (при различните M$ O$) на сайта на един италианец, който (забележете!) има доста награди за това, че е намерил начин не само да ги "екстракт"-не, но и да ги предостави за свободно ползване (е, то няма как да ги продава публично, а явно не иска да разпространява програмката, с която ги е "екстракт"-вал, която си е лично негова, предполагам).
Ето линка към сайта, за всеки интересуващ се:
http://www.vbcorner.net
Има доста интересни негови програмки там, свързани с направата на менюта, иконки и други благинки, свързани с "Visual Basic".
Само да се корегирам - иконките в "туулбар"-овете са в максимум 256-цвята, а не 32-битови (наричани още "WindowsXP Color"), поради невъзможността на "VB" да вкара такива 32-битови (не че няма заобиколен начин).
Благодаря на Flex за ориентирите и колекциите - там също открих доста полезни нещица.
:Drinks: :punk: :Drinks:
И за к'во ти бяха тези иконки? Да не би да правиш уиндоус за свободна употреба?
Кандидатирам се за бета тестер. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
И за к'во ти бяха тези иконки? Да не би да правиш уиндоус за свободна употреба?
Кандидатирам се за бета тестер. :)
За една програмка са, а не за ОС. :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
За една програмка са, а не за ОС. :ole
Аааааа, ясно. Ей, че си хитър! Понеже една ОС е $100-$200 си се ориентирал да правиш офис пакет, защото е по-скъп. Най евтиния е $400-$500. Хитро. :)
Ru-boy, и офис-пакет не е.
Като стане редактора към програмката - до 1-2 месеца - лично ще ти го пратя да го тестваш! :yahoo:
Иконки винаги трябват.
Мерси.
:Drinks:
А таковата да питам какъв им е лиценза, т.е. фрии за употреба ли са?
Нямам представа как стои въпроса с правата върху иконите. Принципно М$ ги е лицензирала по подразбиране.