Имате ли идеи как да използвам цифров фотоапарат Sony DSC V1 като уебкамера?
До сега единствения ми успех беше като включих кабела за изход към телевизор в един ТВ Тунер.
Търся варианти това да стане без тунер.
Имате ли идеи как да използвам цифров фотоапарат Sony DSC V1 като уебкамера?
До сега единствения ми успех беше като включих кабела за изход към телевизор в един ТВ Тунер.
Търся варианти това да стане без тунер.
Ако към фотоапарата няма софтуер позволяващ това няма как да стане.
Производителя не предлага такъв софтуер. Надявам се да има софтуер разработен , например, от потребители или нещо подобно. Но за сега не съм открил.
По добре си купи web камера. При положение, че са толкова евтини за какво ти е да правиш такива шашами. Освен това дори и да намериш софтуер няма да ти е удобно да ползваш фотоапарата като уеб камера.
Ako има начин да изведеш картина в реално време от апарата на компютъра (нещо като remote capture при Canon) можеш да използваш Softcam и да използваш апарата като уебкамера.
Хмз, преди да си купя уебкамера и аз търсих подобна алтернатива но ударих на камък.Софта на Canon(Zoombrowser EX) може да прави снимки( но за тоя Softcam сефте чувам:-) Би ли дал малко повече подробности моля те.
Softcam създава виртуална уебкамера като образа, който тя предава е част от образа, който се предава на монитора в реално време, която част ти избираш с помощта на подвижна рамка. Съответно ако има приложение за извеждане на образ от фотоапарата на монитора на компютъра тогава просто се стартира Softcam и се оказва с рамката да предава картината от прозореца на приложението, което показва образа от фотоапарата. Виртуалната уебкамера се вижда като устройство от Windows и може да се използва от програми за разговор по интернет. Softcam е много прост за ползване, но е shareware и иска заплащане.
http://www.softcam.com/
PS: Някои модели на Canon нямат софтуер за Remote Capture, който да идва с камерата, но пък алтернативен такъв и се казва Cam4you (http://alkenius.no-ip.org/Cam4you/)