Някой може ли да ми каже с какво да отворя фал с разщирение dat? Изпратиха ми го по e-mail, важно ми е, а не мога да го отворя с нищо.
Някой може ли да ми каже с какво да отворя фал с разщирение dat? Изпратиха ми го по e-mail, важно ми е, а не мога да го отворя с нищо.
има хиляди програми които използват съкащението от DATA(данни) за разширение на файловете си.
бих ти предложил 2 варианта, Единият е да попиташ този който ти го е пратил каква програма е ползвал (чудно що не ти е казал)
и втория вариант е да прегледаш с HEX редактор самият файл и да се опиташ да разбереш по заглавната част с какво е правен.
Ако е видео-файл, преименувай го от .dat на .avi и го пусни с някакъв видео-плейър.
Ако не знаеш какво точно е, желателно е да отвориш файла с някакъв текстов редактор и да видиш "header"-а му.
Внимавай, може да е вирус.
Провери го първо с някаква антивирусна преди да правиш каквито и да е манипулации с него.
P.S. Black Adder беше по-бърз...
Много, много благодаря, благодарение на вас се справих. Не е вирус, ами някой идиот е преименувал най-обикновен файл от .doc на .dat .