Възстановяване на folder от Оutlook Express
Здравейте.
Ситуацията е следната.
Windows XP Sp2 Outlook Express 6.
В мейлклиента има няколко ръчно създадени директории със съответните правила (rule message)
Проблемът, е че една от директориите е изтрита. Има ли начин тя да бъде възстановена ?
В C:\Documents and Settings\$USER&\Local Settings\Application Data\Identities\{4968A8F4-5162-421D-9357-4F890A8A0ED0}\Microsoft\Outlook Express
изтритата директория не фигурира. В кошчето също няма нищо.
Все още не Уиндоуса не е ребутван, след случилото се (ако това има някакво значение)
Благодаря.
Re: Възстановяване на folder от Оutlook Express
Не съм се занимавал специално с Outlook Express, но предполагам, че софтуер за възстановяване на изтрити данни ще ти свърши работа. Ползвал съм Easy Recovery, но съм чувал добри отзиви и за Get Data Back. Най-важното е да не записваш нищо върху дяла, на който е изтритата информация; ако сваляш нещо от нет-а или инсталираш програма, задай някой друг дял като местоположение. Според мен най-добре е компютъра да се изключи и диска да се свърже към друг компютър, на който са инсталирани програми за възстановяване на информация.
дали е reboot-ван или не windows-a не е от кой знае какво значение, а по-скоро колко интензивно и с какви обеми информация е "заливан" харда. също така е важно дали този файл е бил започнат рано след инсталацията на windows (за да е по-напред в харда и след освобождаването на мястото да е вече използвано) или е по-назад
начинът е един и е казан вече - възстановяване на изтрити файлове. само че правилно е било да се изключи компа на секундата и да се занесе харда на друг комп. само тогава рискът от безвъзвратно повреждане на файла е минимален
P.S. кошчето няма нио общо, освен в случай, че файлът-папка от outlook не е изтрит ръчно, но това вече предполага съзнателна намеса
Дотук добре. Програмата за пореден път се оказва много полезна. Възстанових файла, който ми бе нужен - status.dbx - сега как мога да го вкарам в Outlook? Отначало пробвах като го копирам при другите файлове, но уви не се получи. File - Import - Messages - но даде грешка:No messages can be found in directory. В директорията е само този файл - status.dbx. Как да го импортна в подръчни средства или трябв да търся други решения?
Пусни едно търсене в google за dbx recovery. Аз си харесах две страници, но не съм търсил сериозно и не мога да ти препоръчам конкретна програма:
http://www.mailnavigator.com/outlook_express.html
http://www.oemailrecovery.com/
Здравей, :)
Имах подобен проблем. Сега ще се помъча накратко да ти обясня какво направих, за да си реша проблема.
Всички папки на Outlook Express се съхраняват в т.нар. Store Folder, която се намира естествено на твоя хард диск. Трябва да я откриеш ето начин:
Отваряш Outlook Express и там: Tools/Options/Maintenance/Store Folder
Като кликнеш върху ботона с надпис Store Folder ще видш местонахождението й. Това, което трябва да направиш е да копираш твоя файл status.dbx в тази папка. След това отваряш Outlook-а и тя трябва да е вътре с цялото си съдържание.
Надявам се да ти свърши работа. :Drinks:
При мен подейства
zakasyla:
Това беше първото нещо, което ми хрумна и съответно пробвах. Уви не се получи.
Дори пробвах всичките файлове да ги копирам в нова директория и оттам да покажа на OE къде са му писмата, но пак не става.
Пробвах двата софтуера + още един = уви :-|
Мисля, че файла не се е възстановил или пък в повреден.
Когато пусна някоя от програмите да работи с друг .dbx файл няма пробле. Показва всичко и то в много човешки вид.
Някой би ли се навил да се пробва ?
За да ти познае и отвори файла като фолдер в OE трябва да е описан във folders.dbx. Това важи и при импорт. Пробвай така, макар да не е много коректно, но става бързо и лесно:
1. Отвори си OE преди да си копирал файла във store фолдера му.
2. Създай на ново status директорията в OE.
3. Провери дали е създаден нов файл status.dbx във store фолдера на OE.
4. Ако не е създаден, копирай някой мейл от Inbox, примерно, във status. Сега вече със сигурност ще е създаден нов файл status.dbx.
5. Затвори OE и копирай старият ти файл status.dbx върху новосъздадения.
6. Отвори пак OE и... кажи какъв е резултатът :)
Да. Точно по този начин пробвах. Това пояснение го намерих докато рових в гугъл за импорт на дбх в ОЕ. Когато го отварям с MailNavigator - нищо не показва. Когато заредя друг dbx файл в MailNavigator - всичко излиза - from,subject,headers и т.н.
Сигурно файла е счупен, ще пробвам пак да го ресторна, под някакъв друг метод.
отвори файла с някой hex viewer и му сравни header-a с такъв на коректно работещ .dbx. ако е същия - тогава не е "счупен" :)
Добра идея - не се бях сетил :)
Накратко - нямт нищо общо. Също така status.dbx е пълен с маймуни и по-необикновени знаци, а другите не (или са доста по-малко)
Сравнявах два работещи dbx-а - по-си приличат, поне при тях началото винаги е едно и също.
Ще го оставя да сканира наново целия диск и ще пробвам пак същите операции.
Пробвай с тази програмка:
DBXtract 4.50 [17 KB]
след като началото на файловете (т.нар. "header") е различен - значи войната е загубена, sorry