Резултати от 1 до 13 от общо 13

Възстановяване на folder от Оutlook Express

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Възстановяване на folder от Оutlook Express

Здравейте.

Ситуацията е следната.
    Windows XP Sp2 Outlook Express 6.
    В мейлклиента има няколко ръчно създадени директории със съответните правила (rule message)
    Проблемът, е че една от директориите е изтрита. Има ли начин тя да бъде възстановена ?
    В C:\Documents and Settings\$USER&\Local Settings\Application Data\Identities\{4968A8F4-5162-421D-9357-4F890A8A0ED0}\Microsoft\Outlook Express
    изтритата директория не фигурира. В кошчето също няма нищо.
    Все още не Уиндоуса не е ребутван, след случилото се (ако това има някакво значение)

Благодаря.

2.  

3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Възстановяване на folder от Оutlook Express

Не съм се занимавал специално с Outlook Express, но предполагам, че софтуер за възстановяване на изтрити данни ще ти свърши работа. Ползвал съм Easy Recovery, но съм чувал добри отзиви и за Get Data Back. Най-важното е да не записваш нищо върху дяла, на който е изтритата информация; ако сваляш нещо от нет-а или инсталираш програма, задай някой друг дял като местоположение. Според мен най-добре е компютъра да се изключи и диска да се свърже към друг компютър, на който са инсталирани програми за възстановяване на информация.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

дали е reboot-ван или не windows-a не е от кой знае какво значение, а по-скоро колко интензивно и с какви обеми информация е "заливан" харда. също така е важно дали този файл е бил започнат рано след инсталацията на windows (за да е по-напред в харда и след освобождаването на мястото да е вече използвано) или е по-назад

начинът е един и е казан вече - възстановяване на изтрити файлове. само че правилно е било да се изключи компа на секундата и да се занесе харда на друг комп. само тогава рискът от безвъзвратно повреждане на файла е минимален

P.S. кошчето няма нио общо, освен в случай, че файлът-папка от outlook не е изтрит ръчно, но това вече предполага съзнателна намеса

5. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Дотук добре. Програмата за пореден път се оказва много полезна. Възстанових файла, който ми бе нужен - status.dbx - сега как мога да го вкарам в Outlook? Отначало пробвах като го копирам при другите файлове, но уви не се получи. File - Import - Messages - но даде грешка:No messages can be found in directory. В директорията е само този файл - status.dbx. Как да го импортна в подръчни средства или трябв да търся други решения?

6. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Пусни едно търсене в google за dbx recovery. Аз си харесах две страници, но не съм търсил сериозно и не мога да ти препоръчам конкретна програма:
    http://www.mailnavigator.com/outlook_express.html
    http://www.oemailrecovery.com/

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Здравей,

Имах подобен проблем. Сега ще се помъча накратко да ти обясня какво направих, за да си реша проблема.
    Всички папки на Outlook Express се съхраняват в т.нар. Store Folder, която се намира естествено на твоя хард диск. Трябва да я откриеш ето начин:
    Отваряш Outlook Express и там: Tools/Options/Maintenance/Store Folder
    Като кликнеш върху ботона с надпис Store Folder ще видш местонахождението й. Това, което трябва да направиш е да копираш твоя файл status.dbx в тази папка. След това отваряш Outlook-а и тя трябва да е вътре с цялото си съдържание.

Надявам се да ти свърши работа.
    При мен подейства

8.  

9. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

zakasyla:
    Това беше първото нещо, което ми хрумна и съответно пробвах. Уви не се получи.
    Дори пробвах всичките файлове да ги копирам в нова директория и оттам да покажа на OE къде са му писмата, но пак не става.

Пробвах двата софтуера + още един = уви :-|
    Мисля, че файла не се е възстановил или пък в повреден.
    Когато пусна някоя от програмите да работи с друг .dbx файл няма пробле. Показва всичко и то в много човешки вид.
    Някой би ли се навил да се пробва ?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

За да ти познае и отвори файла като фолдер в OE трябва да е описан във folders.dbx. Това важи и при импорт. Пробвай така, макар да не е много коректно, но става бързо и лесно:

1. Отвори си OE преди да си копирал файла във store фолдера му.
    2. Създай на ново status директорията в OE.
    3. Провери дали е създаден нов файл status.dbx във store фолдера на OE.
    4. Ако не е създаден, копирай някой мейл от Inbox, примерно, във status. Сега вече със сигурност ще е създаден нов файл status.dbx.
    5. Затвори OE и копирай старият ти файл status.dbx върху новосъздадения.
    6. Отвори пак OE и... кажи какъв е резултатът

11. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Да. Точно по този начин пробвах. Това пояснение го намерих докато рових в гугъл за импорт на дбх в ОЕ. Когато го отварям с MailNavigator - нищо не показва. Когато заредя друг dbx файл в MailNavigator - всичко излиза - from,subject,headers и т.н.

Сигурно файла е счупен, ще пробвам пак да го ресторна, под някакъв друг метод.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

отвори файла с някой hex viewer и му сравни header-a с такъв на коректно работещ .dbx. ако е същия - тогава не е "счупен"

13. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Добра идея - не се бях сетил
    Накратко - нямт нищо общо. Също така status.dbx е пълен с маймуни и по-необикновени знаци, а другите не (или са доста по-малко)
    Сравнявах два работещи dbx-а - по-си приличат, поне при тях началото винаги е едно и също.
    Ще го оставя да сканира наново целия диск и ще пробвам пак същите операции.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Пробвай с тази програмка:

DBXtract 4.50 [17 KB]

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

след като началото на файловете (т.нар. "header") е различен - значи войната е загубена, sorry

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Съвместимост между PCI Express x8 и PCI Express x16
    От MitkoS във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 12-02-09, 14:34
  2. Pass за Folder или нещо
    От izwerga във форум Windows
    Отговори: 16
    Последно: 11-01-05, 10:14
  3. folder mirroring
    От pentagod във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-04, 15:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе