HELP-компа постоянно се рестартира
Имам страхотен проблем с компа и ако някой помогне с идеи или поне предположения ще съм му много благодарен. :god
И така проблема е следния-преди време компа взе да се рестартира при някои случаи-например при зареждане на Skype,при натискане на някой от бутоните за програмите на online TV,или като разглеждам някакви снимки и натисна бутона Next за следващата снимка.Помислих си че ме е барнал някакъв вирус и форматирах HDD ,след което инсталирах на ново Windowsa.Е,познайте дали се оправи :devil:
Явно проблема не е софтуерен,защото компа ми е 7 годишен(мда,невероятна машинка,мамицата и) :033: Та вече почна да се рестартира и без да натискам някакви бутони ,но повечето пъти се рестартира като натисна нещо,а като зарежда Skype задължително се рестартира.
Някой ако има и най-малкта идея от какво е проблема нека драсне някои ред,а ако е хардуерен как да проверя коя точно част ми прави проблеми.
Нека не ви насочвам само към хардуерен проблем,но просто не мога да си обясня как след форматирането е останал тоя вирус(ако въобще е вирус)?
mod.edit FearMe
1. добре дошъл във форума
2. САМО по един път темите, ако обичаш. предостатъчно интелигентни сме, за да се налага да се пише по 3 пъти един и същи въпрос
Re: HELP-компа постоянно се рестартира
най-вероятно е заминало дъното. разгледай го за подути кондензатори (ония цилиндърчета, дето имат резнат Х отгоре)
Тествай си паметта с програмките от hiren's boot cd. Ако паметта ти е на две банки, направо махни едната и виж дали ще забива компа. Освен това и захранването трябва да се провери, ти няма как да го направиш сам. По точно да се пробва с друго захранване.
За да изключим и харда като вероятна причина - зареди някое Live CD (надявам се разбираш за какво говоря) и виж дали пак ще се рестартира след като поработи малко. Пусни му някой програмка за да се понатовари малко.
Изключи HDD предварително.
и не на последно място си замери тоците на захранването. 7 години работа не е малко. Може проблема ти да е в захранването!
много ми замирисва на захранване и лан !
едно от двете , а може и двете!
Ако е рам - XP ще забива в началото още
ако е хард ще бави много , рестартирва се най-често ( но не задължително ) от
Дъно ( малко вероятно все пак е инсталиран начисто джама )
Захранване ( най-вероятно )
Видео карта ( среден приоритет )
ЛАН ( много вероятно )
забравих и друго
Охлаждане на Просесор ( или сгъбен - издухан процесор )
и охлаждане на видео ( ако има )
ПП
Батката ме изпревари !