Резултати от 1 до 7 от общо 7

Питане за Power Point XP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    31
    #1

    Питане за Power Point XP

    Искам да питам има ли някаква възможност за линк от текст или картинка от даден слайд и да се отвори пак в същия слайд някакъв текст. Аз правя линк на каквото си искаш (текст или картинка), но ми зарежда само фаил примерно, или нов слайд който аз му казвам, а аз искам да не се сменя слайда и да си седи картинката и да излиза текста примерно върху нея.
    И от къде се маха подчертавката за линка. Цвета намерих , но това не можах. А също искам да питам, може ли да се даде повече от един цвят за линк, в една презентация. Понеже искат различно оцветен текст за различните етапи на внедряване, но като сложа да е линк той е водещ и ми заминава оцветяването на текста.
    Мерси предварително!

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Питане за Power Point XP

    Първо да отбележа
    ед. ч.: текст;
    мн. ч.: текстове;
    членувана форма: текста, текстът

    По темата с картинката и текста:
    Вариант 1: направи си два слайда - един само с картинката и друг с картинката и текста отгоре. При смяната на слайда единствената промяна ще бъде появата на текста.
    Вариант 2: Сложи анимация на текста и я настрой така, че да се стартира с натискане на шпацията (или клик с мишката). Така текстът няма да се появи, докато не кликнеш.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    31
    #3

    Re: Питане за Power Point XP

    "заминава оцветяването на текста." тук поне не съм допуснала правописна грешка, но мерси все пак за урока по български и за идеите

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    496
    #4

    Re: Питане за Power Point XP

    За да имаш различни цветове на връзки в различни слайдове, трябва да използваш различни шаблони и да им редактираш Color Schemes. Много по-лесно е да създадеш връзка не към текст, а към прозрачен правоъгълник с текст вътре (AutoShapes - Basic Shapes - Rectangle; Format AutoShape - Fill Color - No Fill, Line Color - No Line; Right click - Add Text) - тогава можеш да си форматираш каквото и както искаш, без това да се отрази на самата връзка.
    Личното ми мнение е, че няма полза от връзки към други файлове (затруднява се мобилността), но има смисъл от вътрешни връзки - към други слайдове например.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    31
    #5

    Re: Питане за Power Point XP

    Да но проблема е, че не мога да му дам да ми излиза този правоъгълник в този слайд на който съм, а ми отваря този който аз му кажа, но нов.Това ми е проблема, аз искам да ми излиза там където съм (не аз де). А това за връзка към друг файл съм напълно съгласна с теб.А и не виждам много смисъл с линковете. А в моя случай е ако реши да се клика на линка да се показва, иначе да се прескача, ако се показва с клик и скриване и показване става каквото искаш
    А това с шаблоните не съм го прабвала, но ми се иска да са еднакви за целата презентация.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    31
    #6

    Re: Питане за Power Point XP

    А това дето е предложил Ско става и ме устройва, но слайдовете за сега са 20, а това дето трябва да се показва "евентуално" са по 2 реда, на около 20 точки малко множко ще станат слайдовете, понеже не мога да давам и по няколко линка на едно и също нещо. Пробвах и с Custоm Shows, но и то е да показва цял слайд, а не обектите в него.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    496
    #7

    Re: Питане за Power Point XP

    Не съм се изразил добре явно - поставянето на текста на връзката във правоъгълник решава генерално въпроса за форматирането.
    Какво ще извиква връзката, ако се използва, е отделна тема: ако си направиш отделни слайдове с текстовете, ще можеш да насочиш връзката към тях. Разбира се, в тези слайдове ще трябва да има връзка за връщане.
    Сигурно има и други начини - аз например със сигурност щях да се насоча към макрос - скриването и показването на обект поне е лесно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с отварянето на Power Point презентация.
    От hristoslav2 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 19-07-12, 14:42
  2. Помощ за Power Point
    От obshtinska_mishka във форум Общ - софтуер
    Отговори: 17
    Последно: 08-04-08, 12:55
  3. power point + video
    От eror във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 19-02-08, 22:23
  4. Power Point v mpeg2
    От rodriges във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 13-12-07, 10:48
  5. Проблем с Power Point
    От mooncrosser във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 10-05-06, 18:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе