Re: Програма за изчисляване лица на помещения
@@Edin_Lud и IvO™...абе... вижте сега...като казах на жената какво съм решил, тя се разочарова и ми сподели на ухо, че просто съм незаменим :ole. После се наложи да го доказвам... Та реших следното: аз тая работа в леглото ще си я върша сам, но за приятели, които искат да помагат имам едно лозе за обръщане с права лопата, че сега му е времето! :yahoo: А бирите са от мен,че виното още не е добре избистрено! :Drinks:
@armani`, като изчислиш квадратите и плочките(с калкулатор или с програма), гледай да ти остане и някоя-друга плочка в резерв, защото след време, ако ти се наложи да подмениш някоя, много е вероятно в магазина вече да няма от този модел!
Готово Lazar, къде са лопатите? Ако и лозето е с изглед към морето - чудо! Та да се договорим - от мен - обръщането, от теб - осигуряването на балдъзата.... :ole
Към морето разбира се - супер панорама! Ще питам и балдъзата, не вярвам да откаже услуга на батка си! Ей, гледай - който има балдъза...работите вървят!
Абе аз имам малко работа... :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Абе аз имам малко работа... :-memnon
ivo, ти кротувай, защото сега ще се намерят мераклии да разорат силвето :))
а по въпроса с плочките - не е чак толкова лесно X/Y, защото зависи под какъв ъгъл ти вървят стените, от кой край ще започнеш, дали няма да ти трябват тесни ръбчета за попълване, защото 2см ръб да ти трябва, 1 плочка може да ти осигури само 2 броя, така че....
по-точно от разчертаване на хартия и малко смятане с калкулатора няма
(вчера приключих с новия си теракот и съм топъл-топъл ;)
мен не ме мислете... за мен е ГОЛЯМАТА работа на IvO™
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
ivo, ти кротувай, защото сега ще се намерят мераклии да разорат силвето :))...
Точно тук е мястото и аз да демонстрирам приятелски чувства и да предложа и моята помощ! IvO™, ако отдалечеността от твоето гуси ти създава проблеми - нали затова са приятелите - смятам,че ние варналии можем помогнем тук, на местна почва! :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Точно тук е мястото и аз да демонстрирам приятелски чувства и да предложа и моята помощ! IvO™, ако отдалечеността от твоето гуси ти създава проблеми - нали затова са приятелите - смятам,че ние варналии можем помогнем тук, на местна почва! :-memnon
Леле,вие варненци така ли помагате,орете се един друг,демек - взаимопомощ :yikes
wiseacre, с такива приятели врагове не ти трябват ;)
ама много се отплеснахме... аха-аха и ще вземем да пресмятаме площите за пролетно брануване :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Ама аз не съм търсил помощ, ти търсиш такава! :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Ама аз не съм търсил помощ, ти търсиш такава! :-memnon
Абе друго си е и един приятелски...пардон - и едно приятелско рамо, даже в случаите когато нямаш нужда от помощ :))
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
а по въпроса с плочките - не е чак толкова лесно X/Y, защото зависи под какъв ъгъл ти вървят стените, от кой край ще започнеш, дали няма да ти трябват тесни ръбчета за попълване, защото 2см ръб да ти трябва, 1 плочка може да ти осигури само 2 броя, така че....
Неслучайно посочих, че освен всичко друго е необходимо и малко съобразителност.
А и предполагам, относно философията с ъглите, че банята не е пирамидална или пък триъгълна.
--- offtopic ---
Бре ... ГОЛЯМАТА работа на Ivo ..., тц, тц, тц ...
Аз, понеже вече поостарях и взеха да ми се появяват бръчки.
Та сутрин, като се бръсна, за да ми се опъва по лесно кожата на лицето се налага да си събувам слиповете.
:))
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Та сутрин, като се бръсна, за да ми се опъва по лесно кожата на лицето се налага да си събувам слиповете.
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeх, Мъка мъка!
@Malone - Печелиш едно питие по избор , кат се видим !
( само да те набарам аз - трезвен нема да излезеш от Заведение! )
ама нещо ми убягва същността на темата
@Силве - недей да засрамваш Ивчо - виж му аватара , изчервил се е целия :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от armani`
няма нищо сложно, но ако трябва да изчисляваш примерно за пет помещения колко квадрата и колко точно броя плочки ти трябват става малко сложно, а пък и помещенията не са с правилна форма, ако мислиш че е много лесно да ти дам размерите на една баня и да пробваме за колко време ще изчислиш броят на нужните плочки
@armani`, да беше пуснал размерите на помещенията и каквъв размер плочки искаш(за стени и под) и щяхме да ти сметнем колко плочки ти трябват, а ти да мислиш само за цвят и майстор. :)
Виж само колко народ се чуди какво да прави, че даже и лозето започнаха да прекопават. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
--- offtopic ---
Бре ... ГОЛЯМАТА работа на Ivo ..., тц, тц, тц ...
:-memnon
Пропуснал си нишката на диалога обаче, за да разбереш за каква ГОЛЯМА работа става въпрос... :035:
И още нещо си пропуснал... че за да го вдигнеш, трябва някой да ти опъва косата! :-memnon
Айде стига глупости вече, че темата стана лаф-мо'абет... момчето сигурно чака с плочките в банята, а ние тука за "приятелство" се разговорихме... :ole