Програма за изчисляване лица на помещения
Някой знае ли дали има програма която да изчислява лица на различни помещения. Сега правя ремонт и постояно ми се налага да изчислявам разни квадратури, например за банята 5 пъти изчислявах от даден вид плочки колко ще ми трябват. няма ли някоя програмка която ще ме улесни малко.
Re: Програма за изчисляване лица на помещения
има уиндоуския калкулатор или направо хардуерно устройство - калкулатор Casio примерно
шегата настрана но какво сложно има да изчислиш една правоъгълна повърхност с обикновен калкулатор
а и забелязвам че всевъзможни дребни проблемчета хората търсят все програмки за тази цел
няма нищо сложно, но ако трябва да изчисляваш примерно за пет помещения колко квадрата и колко точно броя плочки ти трябват става малко сложно, а пък и помещенията не са с правилна форма, ако мислиш че е много лесно да ти дам размерите на една баня и да пробваме за колко време ще изчислиш броят на нужните плочки
Защо не пробваш с AutoCad или някоя друга CAD програмка!?
е няма ли някоя по простичка програмка
виж тук има разни калкулатори за всякакви сметки... може нещо да ти свърши работа
http://www.download.bg/index.php?cls...d=list&cat=131
тук предполагам че ще намеря нещо, но се чудех примерно като си купуваш паркет, в магазина си даваш размерите и те ти изчисляват всичко, колко квадрата ще ти трябва, колко ъгли, первази и тн. каква ли програма ползват. аз другия път като ходя ще ги питам, но ако някой знае нека да каже
Блазе му на този, който те е взел или ще те вземе на работа ...
По две причини няма да те квалифицирам. Първата е, че ще наруша правилата на форума и втората е, че ми се струва, че си правиш шега с нас.
1. Смяташ си с обикновен калкулатор лицето на повърхностите.
2. Записваш си ги някъде. На лист да кажем. XY m2
3. Смяташ лицето на една плочка. Z m2
4. XY m2/Z m2 = C, като C ти е броя на плочките, които ти трябват.
Всичко от там нататък се свежда до изчисляване на лицето на една плочка и малко съобразителност за увеличаването на броя за ъглите, крайни плочки и т. н.
никой не ме взел на работа а правя ремонт и ми се налага да смятам такива неща
В тая връзка - дали няма някоя програмка, която да прави ремонти в къщи? Или пък такава, която да ме смени тая вечер в леглото, че нещо ме мързи? :-memnon
Лазаре, за леглото...прати снимка на обстановката и замесените лица и може да измислим нещо...нали знаеш, че програма без спецификация не може :))
Можело значи, има мераклии :)! А човека като търси кой да му изчисли квадратите - няма ли спецификатори? @armani, виж колко бързо се решават проблемите. Ама трябва да знаеш как да попиташ :016: :Drinks:
Ето един бърз онлайн калкулатор за паркет...нали такъв се търси :)
http://www.sheogaflooring.com/order/calc/
Само че пак ще трябва малко на хартия - поне да си разделиш стаята на правоъгълничета.
@Lazar, кажи сега на теб как да помогнем :Drinks:
Да, Лазаре, кажи, кажи... :-memnon
Че ни изсъхнаха чушките тука, семето стана за резил! :RTFM:
:016:
Брех ма'а му стара - много мераклии за помощ! Чакайте малко, сега заснемам обстановката...