Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Virustotal

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Virustotal

http://www.virustotal.com/
    С този post не откривам топлата вода, но мисля, че този сайт би бил доста полезен за тези, които все още не са чували за подобни сайтове.
    Аз лично, вместо да си тормозя компютъра с антивирусна програма, ползвам този сайт.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Virustotal

Хубав сайт, ама няма нищо по-хубаво от един надежден резидентен скенер... Защото влезе ли ти вируса иди го гони...

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

http://www.novatix.com/Cyberhawk/Pro...rsion=1.2.0.39

Аз ползвам освен стандартните процедури и тази (Cyberhawk) интересна и напредничева програма, разбира се, като допълнителен скенер.
    Та Cyberhawk е нетрадиционен скенер, който си седи в трея и прави анализ, не ползва май база с данни.
    Ако не помага, поне не вреди. препоръчвам ви го.

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

На мен всеки излишен процес в трея ми вреди
    А щом прави анализ(предполагам евраистичен) ако се сложи на по слаб компютър, процесора няма да пада под 60%...

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

От 14 месеца нямам АВ на компа и не съм хванал нито един вирус. Единствено един безобиден спай. Май наистина времето на вирусите отмина.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2006

браво на вас

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от bluefish
    От 14 месеца нямам АВ на компа и не съм хванал нито един вирус. Единствено един безобиден спай. Май наистина времето на вирусите отмина.
    за да се хване вирус основна вина има задклавиатурното устройство
    в този смисъл, ако си отваряш само сигурни сайтове, инсталираш подбрани програми и т.н., опасността е сведена до минимум

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

То хващането на комп. вируси е като и при истинските вируси, ако не ходиш където не трябва няма страшно.
    Ама ти си малд човек, ходи. Аз не пропускам.

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

какво значи за теб безобиден spy, и какво занчи сериозен вирус... Маи от там трябва да започен уточнението на понятията... Ако става въпрос за вируси като чернобил които да ти съсипе компютърчето и БИОС-а наистина няма такива отдавна... Но пък да наричаш троянските коне "безозбиден spy" не е много правилно...
    Ако става въпрос виждал съм машини с уиндоус на по 2 години, които е без антивирусна и си работи... обаче като му пуснеш един сканинг... не е за разправяне... Предполагам и твоя е такъв... Имаш ги но просто ти не знаеш за това тъй- като не проверяваш за вируси а само за spy...
    Иначе наистина времето за "злите" вируси като че ли отмина... Преди вируси се правиха за да се докажеш (колко добър програмист си) сега вече всичко е по интелигентно, и е направено с някаква комерсиална(за автора цел) цел... Примерно един "безобиден" троянец които нищо не прави, е достатъчно да ти откраден номерата на 2 - 3 кредитни карти и толкова... Какво като не ти трие фаиловете...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от superfly
    Чудесен пост! Аз лично не знаех за този сайт, но веднага отива във фаворитите.
    Благодаря!

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Иначе наистина времето за "злите" вируси като че ли отмина... Преди вируси се правиха за да се докажеш (колко добър програмист си) сега вече всичко е по интелигентно, и е направено с някаква комерсиална(за автора цел) цел... Примерно един "безобиден" троянец които нищо не прави, е достатъчно да ти откраден номерата на 2 - 3 кредитни карти и толкова... Какво като не ти трие фаиловете...

Разбира се, в днешно време е по-добре да откраднеш информацията, отколкото да я разрушиш.
    А ако с откраднатото облагодетелстваш трети лица (срещу заплащане) - ето ти и типичен пример, че "целта оправдалава средствата".

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    какво значи за теб безобиден spy
    Значи че не ми изтри нищо и не ми промени никакви настройки, а опитите му за връзка с интернет бяха брутално отрязани от файъруола.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Да се отбележа и аз с един сайт, в който са събрани on-line скенерите на всички "топ" антивирусни програми.

http://virusscan.jotti.org/

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Имам едно rar-че, което Norton и Panda засичат като заразено...та го пуснах на двата сайта да видя какво ще ми покажат.

Повечето скенери го намират за безобидно:
    на www.virustotal.com 7 скенера предупреждават за вирус, а 21 пропускат
    на virusscan.jotti.org 4 го хващат, а 11 пропускат

Какво, обаче, ме учуди...едни и същи скенери на двата сайта дават различни резултати:
    1. AntiVir Found SecurityPrivacyRisk/Tool.Agent.F riskware (virusscan.jotti.org)
    и
    AntiVir 7.2.0.46 11.25.2006 no virus found (www.virustotal.com)

2. BitDefender Found nothing (virusscan.jotti.org)
    и
    BitDefender 7.2 11.26.2006 Spyware.Tool.Agent.F (www.virustotal.com)

Някой по-разбиращ може ли да обясни на какво се дължи това. Не ми се вярва да е въпрос на ъпдейти, защото в първия случай излиза, че с по-стари вирус дефиниции се хваща, а с по-нови - не (ако приемем, че на www.virustotal.com са най-новите дефиниции).

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Aнтивирусите понякога прекаляват, легални и известни програми за шерване на ресурси и/или за отдалечен достъп биват смятани за особенно вредни и страшни вируси, което очевидно не е така.
    Това би могло да говори за качеството на самите антивирусни програми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе