Търся кракната програмата Building Manager - програма за изготвяне на количествено-стойностни сметки в строителството, благодаря предварително.
Търся кракната програмата Building Manager - програма за изготвяне на количествено-стойностни сметки в строителството, благодаря предварително.
За крак, ръка или други крайници на български софтуер търси в други форуми, тук едва ли ще получиш друг отговор. Ако ти е скъп този продукт, то има и други конкурентни български продукти.Първоначално публикувано от DerekMTN
Ако е за стройтелна фирма, то още с първия "Акт обр. 19" може да си "избиеш" парите за подобен продукт.![]()
Трябва ми да проверя само актуалните цени на ел. монтажите (цена на точка, цена на поставяне на линеен метър кабел и др.) и не мисля, че ще ми е оправдан разход 300 evro за тази информация.
В такъв случай въпроса ти е некоректно зададен. Аз бих попитал "Разполага ли някой с програмата Building Manager? Искам да проверя актуалните цени на ел. монтажите (цена на точка, цена на поставяне на линеен метър кабел и др.)"
крак за тая програма трудно ще намериш ( ако въобще успееш ). Казвам ти го от опит защото и аз търсих преди известно време - исках да си я сложа заради едни проекти и не можах да намеря. Даже един колега ми прати пач, който уж подкарал тяхната но пак не стана. Но пък знам ли може и да са се променили нещата
Добре, поставям въпроса по този начин, може ли някой да ми каже от къде мога да намеря такъв актуален ценоразпис? Благодаря предварително.
Явно не си работил с тази програма, защото в нея няма цени на видове работи.Първоначално публикувано от DerekMTN
Програмата е инструмента с който ти си правиш собствени ценоразписи или оферти.
Ако ти трябват цени само за ел. монтажите, то имайки сметните норми и цените на материалите можеш много лесно да си изчислиш нужните цени, дори и може да го направиш в Excel за да преизчисляваш лесно при промяна на цените.
Може да намериш от фирма, занимаваща се с ел. инсталации, но сигурно няма да ти покажат подробна разпечатка на получената цена.Първоначално публикувано от DerekMTN
За търсене на фирми: http://www.info.bg/Firms/Building/50...&SearchSity=SF
Не мисля, че си прав. Как като знам колко струва 1 метър кабел ще сметна колко да взема за полагането на този кабел, ще кажеш, че това е преценка или договаряне, аз искам да знам каква е актуалната цена за полагане на този кабел, би трябвало да има средни цени не задължителни, а препоръчителни.
Има едно издание "Справочник за цените в строителството". Ако не се лъжа излиза всеки месец.
Хубаво е да кажеш и точно в кое не съм прав.Първоначално публикувано от DerekMTN
Пак ще повторя, че в BuildingManager няма "актуални" нито пък "средни цени". Тези неща ще ги получиш след като въведеш ПСД на "обекта" и я остойностиш според текущите цени на материалите, труда, механизацията и допълнителните разходи или ако си работил дълго време с програмата и имаш много въведени ПСД.Първоначално публикувано от DerekMTN
Вече ти казаха, че такива цени може да намериш в различни книжки с "актуални" цени или от фирми, занимаващи се с такава дейност.
Но според мен в книжките с "актуални" цени, цените са изчислени с подебен продукти затова ти препоръчах ти да си сметнеш "актуални" цени по подобен начин, като за малък набор от видове работи изобщо не ти трябва програма от 300 EUR.