Търся кракната програмата Building Manager - програма за изготвяне на количествено-стойностни сметки в строителството, благодаря предварително.
Търся кракната програмата Building Manager - програма за изготвяне на количествено-стойностни сметки в строителството, благодаря предварително.
За крак, ръка или други крайници на български софтуер търси в други форуми, тук едва ли ще получиш друг отговор. Ако ти е скъп този продукт, то има и други конкурентни български продукти.Първоначално публикувано от DerekMTN
Ако е за стройтелна фирма, то още с първия "Акт обр. 19" може да си "избиеш" парите за подобен продукт.
Трябва ми да проверя само актуалните цени на ел. монтажите (цена на точка, цена на поставяне на линеен метър кабел и др.) и не мисля, че ще ми е оправдан разход 300 evro за тази информация.
В такъв случай въпроса ти е некоректно зададен. Аз бих попитал "Разполага ли някой с програмата Building Manager? Искам да проверя актуалните цени на ел. монтажите (цена на точка, цена на поставяне на линеен метър кабел и др.)"
крак за тая програма трудно ще намериш ( ако въобще успееш ). Казвам ти го от опит защото и аз търсих преди известно време - исках да си я сложа заради едни проекти и не можах да намеря. Даже един колега ми прати пач, който уж подкарал тяхната но пак не стана. Но пък знам ли може и да са се променили нещата
Добре, поставям въпроса по този начин, може ли някой да ми каже от къде мога да намеря такъв актуален ценоразпис? Благодаря предварително.
Явно не си работил с тази програма, защото в нея няма цени на видове работи. Програмата е инструмента с който ти си правиш собствени ценоразписи или оферти.Първоначално публикувано от DerekMTN
Ако ти трябват цени само за ел. монтажите, то имайки сметните норми и цените на материалите можеш много лесно да си изчислиш нужните цени, дори и може да го направиш в Excel за да преизчисляваш лесно при промяна на цените.
Може да намериш от фирма, занимаваща се с ел. инсталации, но сигурно няма да ти покажат подробна разпечатка на получената цена.Първоначално публикувано от DerekMTN
За търсене на фирми: http://www.info.bg/Firms/Building/50...&SearchSity=SF
Не мисля, че си прав. Как като знам колко струва 1 метър кабел ще сметна колко да взема за полагането на този кабел, ще кажеш, че това е преценка или договаряне, аз искам да знам каква е актуалната цена за полагане на този кабел, би трябвало да има средни цени не задължителни, а препоръчителни.
Има едно издание "Справочник за цените в строителството". Ако не се лъжа излиза всеки месец.
Хубаво е да кажеш и точно в кое не съм прав.Първоначално публикувано от DerekMTN
Пак ще повторя, че в BuildingManager няма "актуални" нито пък "средни цени". Тези неща ще ги получиш след като въведеш ПСД на "обекта" и я остойностиш според текущите цени на материалите, труда, механизацията и допълнителните разходи или ако си работил дълго време с програмата и имаш много въведени ПСД.Първоначално публикувано от DerekMTN
Вече ти казаха, че такива цени може да намериш в различни книжки с "актуални" цени или от фирми, занимаващи се с такава дейност.
Но според мен в книжките с "актуални" цени, цените са изчислени с подебен продукт и затова ти препоръчах ти да си сметнеш "актуални" цени по подобен начин, като за малък набор от видове работи изобщо не ти трябва програма от 300 EUR.