Проблем с монитор на лаптоп
Наложи ми се известно време да работя на лаптоп!Хубаво, но в моменти който трябваше да минимализирам програмите все ми се изпъваше насреща "великата" тучна поляна на Уиндоуса!Реших да сменя уолпейпъра и ... чудо, така се разпъна изображението, че нямам думи!От тм в настройките и нещо ново за мен мониторът е на разделителна способност неизвестна за мен 1280/800!Реших да си я оправя както трябва да си е(1280/1024), но уви не ми приема настройките незнайно за мен защо, а и от ровенето установих, че работи на 60 хрца и на николко повече или по-малко, това нормално ли е?Нямам познания за лаптопите и си мислех, че нещата са като при обикновенните монитори, но явно греша!
Та какво трябва да направя!Явно компа ми няма да го върнат скоро и ще трябва да поработя на лаптопа още!
Мисля си, че всичко може и да е наред, ама аз да си попитам!Защото и не съм чувала за някакви спецялни уолпейпъри за лаптоп!
Надявам се да се намери добър човек който да ме светне по въпроса!Все пак е по добре да попиташ отколкото да си траеш и да не трупаш познания!
Re: Проблем с монитор на лаптоп
Шегувкаш ли се с нас скъпа?
Само можем да гадаем какъв ти е дисплея [не монитора] на лаптопа, което ще рече, че не е лошо да ни посочиш точния модел.
Най-вероятно това е Wide Screen Display, което ще рече, че точно това ти е правилната резолюция. 1280 на 800. Всичко останало няма да изглежда много добре.
Стандартните резолюции са :
Стари лаптопи: 800х600 15" и надолу
Средно остарели: 1280х768  в редки случаи, по новите 1280х1024, твоята трябва да е 1280х900 не 800 ако е с широк екран...
Абе точно 1280 на 800 трябва да си е.
Wide Screen WXGA Display
WXGA - Wide Extended Graphics Array
1280 на 768 с Ratio 5:3
или
1280 на 800 с Ratio 16:10
Иначе 1440 на 900, ако държим да бъдем точни.
Цитат:
Първоначално публикувано от hrtddy
Та какво трябва да направя!Явно компа ми няма да го върнат скоро и ще трябва да поработя на лаптопа още!
Просто спри да работиш защото, в началото ще ти е малко "криво" на широкия екран, но после ще се пристрастиш и като се върне твоя от ремонт няма да искаш да седнеш на него :-memnon
Не се шегувах, трябваше да попитам, сега вече занам!Още в началото споменах, че не зная нищо за лаптопите!
Благодаря ви, че ме светнахте по въпроса!
А иначе лаптопа е MSI и наистина си ми е добре с него, а дисплеят е Wide Screen!
Да ви се връща добрината!