Re: RQ:програма zа триене...
няма такова животно. откъде да знае програма Х, какви ключове за програма Y програмистите й се решили да наблъскат в регистрите?
в какво се изразява "сериозният проблем"?
Има програми, които, ако се активират *ПРЕДИ* да инсталираш нещо, могат да запишат какво инсталцията е писала по регистъра. Когато направиш "Uninstall" на нещото, можеш да доизтриеш останалите ключове/данни/стойности с помощта на програмата, която е направила записа. Това е, може би, най-удачният метод, но и той не ти дава 100% гаранция, че след премахването на дадена програма в регистъра няма да има и помен от нея.
пробвах тоzи метод със Сейф Инсталер на Систем механик , но не сработи...
в таzи връzка предложете добър регистри клийнър, да пробвам с него, че регедита е гола вода...
Скромният ми опит с чистачки на регистъра показва, че дават нищожно моментно повишаване на бързодействието и водят до проблеми, защото трият и неща, които не би трябвало да трият.Ако някой има различни впечатления от моето и е доволен от подобна програмка, нека сподели. Все пак решението си е твое, аз реших, че е уместно да предупредя...
Аз ползвам WinDoctor от Norton SystemWorks. Не е връхтъ на чистачките, но и не ми е правила никакви проблеми години наред. Честно казано не съм забелязал и някакъв видим ефект, но това вероятно е защото я ползвам заедно с другите оптимизатори от пакета при месечната профилактика на PC-то.
Иначе наистина най-близо до идеята ти gggggg, е предложението Ghost за програма, която предварително следи инсталациите и после ги премахва. Ако не ти харесва тази, която си пробвал може да опиташ и други.
Но е малко прекалено оптимистично да очакваш някоя програмка да е толкова умна, че да изнамери всички записи в регистрите, които е направила друга такава.
BTW, Registry Editor е точно и само това - редактор на регистъра. Не е чистачка. :)
/Off
От IT фолклора:
"Умният човек очаква компютърът да му се подчинява. Подчиненият - компютърът да е умен!" :))
Изрично искам да подчертая, че тази максима не е лично заяждане или по какъвто и да е начин насочена към автора на темата.
RegCleanr.exe
ако имаш проблеми с download на програмката - пиши ми на ицк или е-майл - ще ти я метна.
обаче,
много е архивна просто и не хваща всичко - ако става дума за нежелани процеси - hijackthis.exe ...
иначе,
както казаха колегите по-горе - навремето имаше един "registry tracker" на Norton/Symantec... - ама това беше навремето... и вече е с пари :)
WinTools Pro - и чистач, и логер
хора, дайте преди ggggg да е оклецал нещо, да разберем какъв е този "сериозен проблем", защото разразборното "оправяне" на регистрите от програми не съм чул да е довело до нещо хубаво. чувал съм повече хора да се оплакват от намеса в регистрите, отколкото такива, на които компа да е тръгнал 2 пъти по-бързо ;)