Canon Pshot S1IS , за съжаление няма Undo. А аз за още по голямо съжаление изтрих няколко снимки. Не съм правил нови снимки от тогава а и картата не съм форматирал. Има ли шанс да ги възстановя някак си??? Благодаря.
Canon Pshot S1IS , за съжаление няма Undo. А аз за още по голямо съжаление изтрих няколко снимки. Не съм правил нови снимки от тогава а и картата не съм форматирал. Има ли шанс да ги възстановя някак си??? Благодаря.
PhotoRescue, с него съм вадил точно от карта снимки.
Възстановявал съм с PhotoRescue Pro. Актуална версия около 4.4.2.ххх. Мога да я пратя на мейл при поискване.
За горните програми не съм сигурен,че работят,защото не съм ги пробвал,но с Easy Recovery 6 ще успееш (възстановявал съм информация от дискове дори с развален FAT ).
Благодаря но не става.Кенъна не се разпознава като външен диск и до сега изброените програми не вършат работа.Други идеи?
Има една Photo Recovery Genius v1.2 , опитай и с нея.Е сега я дръпнах от замундата.
А как си прехвърляш снимките на компа?Първоначално публикувано от Popkaro
P.S. Ако имаш под ръка, пробвай да сложиш картата в четец (Card Reader) - може пък така да го разпознае, знам ли...
Като не ти го разпознава като външен диск, с какъвто и софтуер да пробваш, не ми се вярва да се получи...
Мисля, че ако сложиш само драйверите, без всякакви "облекчаващи" живота на потребителя програми за фотоапарата (photoAlbum, EasyPrint примерно и т.н.), ще се вижда като "removable" и ще можеш да възстановиш файловете. (Деинсталираш всичко за апарата, закачаш го и като си поиска драйвери му ги сочиш - т.е. без SETUP.EXE)
CardReader-а е по-лесния вариант.
Благодаря.Ясно ми е че ще стане с коя да е от изброените програми ако ползвам четец, но не съм цъфнал и завързал в момента за да си купя. Това със голите драйвери също го пробвах но не иска. Просто начина за комуникация при Кенън е такъв.Не поддържат протокол за свързване по този начин. Иначе след закачане към порта излиза устройството без да му се присвоява име на диск(както е например при камерите Сони). В подкрепа на горното->>
Recevery using the camera as a card reader is often possible, but some camera brands such as Canon do not support the USB mass storage protocol that is required for data-recovery. Therefore, we always recommend that recoveries are attempted with a card reader.
Ясно.
Пробвай да я натикаш тази карта в произволно друго съвместимо устройство (мобилен например).
Ще използвам темата да попитам има ли софтуер който показва и датата на изтриване на файловете.
Купих четец и:
Ънделийт - не става;
Рекува - не става;
Фото рескю работи но нямам сериен номер;
Софт амбуланс фото ънделийт работи но нямам сериен номер.
Сетих се за още една, с която също съм връщала снимки от фотоапарат: PC Inspector File Recovery