Re: Windows XP SP2 Проблем
1. случвало ми се е да задържи бутона Ресет ... много гадно :081:
2. трябва да се провери за надути кондензатори, т.е. хардуерен проблем
тук има писано по темата - пусни търсене на надути кондензатори
може да погледнеш тук (англ.): http://en.wikipedia.org/w/index.php?...oldid=64870898
3. проблем със захранването - проверка с друго такова
4. друг хардуерен проблем с дъно, памет, процесор - най-добре да се извадят паметите и процесора, също и другите накачени платки
да се почистят контактите на паметите с гумичка за триене на молив - би трябвало от тъмно-оранжево да светнат като златни
да се пробва само със сложен процесор+вентилатор и памет
ако не тръгва само с проц. и памет - смяна едно по едно, докато се разбере кое не работи - захранване, дъно, памет, процесор
Мен ме интерисува дали натискането на ресета може да предизвика изгарянето на каквото и да е от хардуера... Иначе утре заминава на сервиз. Ресета след това го натисках няколко пъти при изваден кабел на захранването , но не помогна
не ми се е случвало, а и не съм чул/чел да изгори нещо при натискане на ресет-а
обикновенно нещата изгарят по време на работа, или при включване
п.с., ако не си от Добрич, едва ли ще мога да ти помогна с писане
сам казваш че Цитат:
Първоначално публикувано от milenk
Както си работеше РСто и се успа...
т.е - успиването е предшествало натискането на ресет-а, така че проблема е другаде - памет, дъно, видео. Дали си щял да натиснеш ресета или да дръпнеш кабела - все тая.
може да пробваш да закачиш харда на друг комп, ако не ти се занимава - на сервиз
ако компютъра няма гаранционни лепенки :
1. намираме книжката(User Manual) на дънната платка и прочитаме внимателно как и от къде се прави "Clear CMOS"(Clear/Reset RTC).
2. правим това, дето го пише в книжката(на изключен кабел на захранването(220 V)).
3. палим компа - преди това пак проверяваме дали всички кабели са си на мястото и включени.
4 . ако пак няма признаци на живот(поне пискане на говорители, или поне някакъв надпис на монитора) ... - заебваме и го оставяме за утре и да го видят хората в най-близкият сервиз/фирма.
На всички които се отзоваха да кажя какво се получи в крайна сметка. Занесохме РСто ж сервиза откъдето го бяхме купили. Обяснихме какво се е случило и те го отвориха пред нас... Поогледаха това онова побутнаха кабелите пуснаха го и видяха ,че не тръгва. Казаха да се поразходим и да отидем след време те щели да го видят. Отидохме да изпием по кафе и като се вирнахме те го бяха разколачили и казаха,че дъното е изгоряло и трябва да се смени... Понеже бяхме на зор се съгласихме.... Пак ни отпратиха и казаха,че като са готови ще се обадят. След обаждането им отидохме платихме и си взехме РСто. Като се прибрахме и огледах старата дънна платка ми направи впечетление,че един чип липсва и личи как е пипано с нещо за да се свали..... Поне аз мисля,че би трябвало да ни кайят,че са свалили нещо... Така сега остава едно съмнение дали дъното наистина е било изгоряло или е имало нещо друго. Чипа е около PCI слотовете ако това Ви говори нещо. Та така.... Сега РСто си работи.
Успехи на Всички и да нямате нашите проблеми.
ако можеш снимай дъното да се види кой чип са свалили може би ще ти кажем за какво е
Цитат:
......Като се прибрахме и огледах старата дънна платка ми направи впечетление,че един чип липсва и личи как е пипано с нещо за да се свали..... ... Така сега остава едно съмнение дали дъното наистина е било изгоряло или е имало нещо друго. Чипа е около PCI слотовете ако това Ви говори нещо.....
различните ревизии дъна имат различни брой чипове по тях ...
обикновено - по-новите имат ПО-малко по тях !(логично е дори и само ако проследим ценовите тенденции - По-малко чипове, По-ниска цена..) ...
ама,
може и да са те преебали ...
:jamaika
добавено
Цитат:
....Като се прибрахме и огледах старата дънна платка ми направи впечетление...
старата "стара" или новата "нова" .. ?????
коя от двете дънни платки "огледа" ?
"старата" върнаха ли ти я или ти дадоха заедно с тази на вече работещият компютър и една "нова" .. - ей така да си я гледаш и да можеш да си ги сравняваш ...
:jamaika
Дъното беше GA8iPE 1000-G - Това е старото дъно. Свалили са този чип и са пипали на отбелязаното място
http://www.picvalley.net/u/37/9192_880.JPG
според User Manual на GA-8IPE1000-G (Rev 3.x) - този чип е Marvell Gigabit Ethernet Controller.
т.е. - вградената 10-100-1000 LAN/мрежова карта.
добавено
та нищо чудно някоя гръмотевица да го е треснала дънцето през лан-интернет-а...