Re: Възстанвяване на данни от дискета
@FearME - не ми говори глупости - колкото дискети съм оправил с Дисктоол , така че мога да споря с теб. Казваш ми че греша , когати и ти не си 100 % сигурен, щото ако го беше щеше да се убедиш че  дискедит не става за дискети!!!
Като казвам нещо не си го измислям а е нешо което е минало през ръцете ми .
Къде в дискедит има revive ?
ето я и програмата - незнам дали работи под 32 битов Фат , затова я пуснете с чист дос 6,22
http://www.clinch.ch/CLINCH/FTP/DiskTool.EXE
http://www.alaska.net/~royce/pub/bin/DISKTOOL.EXE
от хелпа и изкарах ето това " Recover from DOS's Recover , Revive a Defective Diskette 
и на двата ликна има полезни за времето програми - така че четете и теглете :)
Що ли си мисля че масово се пренаписваше програмата в HEX и се блъскаха в гърдите "ский ква програма напраих"
Успях да изрековеря нещо с BadCopy pro и ги свалих на харда. От 4 документа се отварят 3 като единия само има за оправяне неща. Последния документ дава следната грешка с Word при отваряне
http://img402.imageshack.us/img402/6...namelr9.th.jpg
и всъщност това е най-важния документ.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
obshtinska_mishka, не се обиждаш, нали? просто въпросната програмка изисква да се чувстваш в DOS в свои води, да смяташ в HEX и др. подобни старинки
Няма от какво да се обиждам - абсолютен некадърник съм
Цитат:
Първоначално публикувано от fanta orange
@obshtinska_mishka
абе тия колежки много умни бе,документи на дискета държат ли са освен за пренасяне?
тая кметицата май нещо си не върши работата както трябва в последно време?!!!? :)
Аз ако ти кажа и какво още правят ......
Цитат:
TECHNO
недей тъй че оплаши човека бре,много се палиш :)
айде стига сте скачали с това
Един го каза и всички отгоре ми .
НЕ се паля, само обясних на Камен че не винаги знае това за което пише , и даже се опита да ме убеди в друго ,което съм сигурен че не е пробвал.
Писна ми да ме поправят и то за неща които не са правили.
Това че пиша така  не ознчава че се паля .
Нищо не стана. Тия файлове дето ги бях "изрековерил" не се оправят - отварят се с някви йероглифи. С Disk Tool не можах да се оправя че е на немски - даде някаква грешка при цъкането напосоки и до там.
Като са нямали акъм да мислят като правят такива изпълнения с дискетите да им дойде като го напишат наново.
Благодаря Ви!
Word документ записан на дискета с повреден сектор съм отварял след проверка с вградения в уиндоуса инструмент за проверяване на грешки и сложени съответните отметки за поправяне на грешките на файловата система и проверка за повредени сектори и възстановяването им.
Може да се опита и с Floppy Image - да се направи image(.imz, .img) на дискетата, който пък от своя страна да се отвори с WinImage или да се запише на читава дискета. При мен винаги помага. Но желателно е в опциите да е включен режима Emergency read mode (ignores bad sectors).
link: http://store3.data.bg/sadmin/APPS/So..._Image_2.4.zip
тъй като някой в темата писа, че е възможно и при опит за четене да се влошат нещата
май наистина е най-добре Floppy Image - да се направи image и след това с WinImage да се отвори
но наистина може би е най-добре първо да се направи проверка на дискетата както ViK по-горе спомена
Да бе - и недай си късмет да е скапан първия сектор на мятотокъдето е записан фаила и край с този документ!
писна ми да повтарям едно и също, ама като ви се пишат документи наново , давайте смело.
Цитат:
то е хубаво и добре измислено всичко това,но честно казано аз като се замислих малко и открих нещо - как ще стане тоя имидж без четене на данните не ми е ясно? :)
като го пиша това имам впредвид, че еднократно ще се прочете от дискетата и от там нататък няма да се екпериментира на нея с различни програми
понеже каза, че ти излизат йероглифи
отвори WORD - TOOLS - FIX BROKEN TEXT
едва ли, но може и да излезе нещо
успех
Ами аз пробвах с няколко демо версии на програми които дават превю без възможност за сейф на файла и не съм пробвал така. Няма да се занимавам повече казах им да са мислили като са го писали.
Благодаря на всички отзовали се!