Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 27

Възстанвяване на данни от дискета

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Възстанвяване на данни от дискета

Как може да стане това?

файловете се виждат и са документи на Word. Когато искам да отворя файла единия път блокира компютъра на другия ми зареди Word и след доста мислене ми даде съобщение Unknown file format abort/retry/continue

Има ли някакъв шанс за дискетата, че колежките са работили 20 дни по документа ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Re: Възстанвяване на данни от дискета

Ако се копират нормално, може да се ползва някое тулче за възстановяване на счупени уърдовски файлове. Ако не се копира нормално от дискетата - нещо от сорта на get data back. Но и в 2-та случая няма 100% гаранция.
    П.С. А за чий, документ отнел 20 дена се пази само на дискета? Това е безумие - дискетите са един от най-капризните и лесноповреждащи се носители.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Не може да се копира на харда. Блокира дори и с десен бутон като цъкнеш на него. Как се работи с get data back ?

Колкото за запазването и документите знаеш ли колко съм се карал с тях да не работят директно на дискетите и да си пазят на поне още 2 места нещата но какво да очаквам от хора които доскоро са работили само на пишещи машини

5. Тук е от
    Dec 2004

Get Data Back има версия за FAT32 и за NTFS. Явно на теб ти трябва за FAT32. Вътре е стандартно меню (може и да е wizard) за избиране на диск за сканиране и след това ти докладва какви файлове е намерил за възстановяване.
    Мисля обаче, че ти трябва нещо от сорта на BadCopy Pro за четене от почти скапани носители. След като изчопи каквото може (и Word продължава да не може да го отвори), пускаш тулче за счупени Word файлове.

И да не забравиш да кажеш на колежките ти: "Аз нали ви предупредих - сега започвайте отново". Макар че, то и без това след възстановяването ще е боза за оправяне във файла

6. Member
    Тук е от
    Dec 2004

На мен ми прилича като да е извадена дискетата от флопито, преди Word-а да е приключил със записването на файла. Много често разпространена грешка при директна работа върху дискети.

За съжаление не мисля, че има програма, която да възстанови 100% загубената информация. Аз лично, най-добри резултати в подобни на твоята ситуации, съм постигал с EasyRecovery Pro на Ontrack. Не твърдя, че е най-добрата, а и е платена по принцип.

Но каквото и да ползваш за възстановяване, първо заключи дискетата срещу запис! Много от подобните програми в стремежа си да оправят нещата тотално ги оплескват и пишат по дискетата. После вече е неспасяемо положението.

Успех!

7. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Опитай да копираш файловете с BadCopy Pro - доста информация съм спасил с нея.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Заключваш дискетата за писане и почваш по ред на номерата. За реда на номерата цъкай тук. Но имай предвид че дискетата може да се досъсипе и само от четене. А за хората работили до сега само с пишещи машини можеш да си купиш една линия 30-40 сантиметра и бой през пръстите! На времето, успях да отуча баща ми да си пази всичко само на дискети "за да не задръствал излишно компютъра" така че с достатъчно постоянство ще имаш успех.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ако нищо не помогне - друга една идея, по-принцип Word-а си пази временните файлове във %temp% папката на компа, така че пробвай да видиш дали там не се пази що-годе читава версия на документа.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

недей цъка с десен бутон, защото миндоус-а зпочва 1000 просотии да прави, само докато ти извади контекстното меню
    сложи си total commander и с него копирай. също така с него се опитай да дадеш F3 (view) или F4 (edit), които ще ти покажат най-малкото header-a (с F3), за да видиш дали още има форматирането на DOC файл, а с F4 би видял част от текста (евентуално)

за по-сериозно задълбаване в останките препоръчвам и някой HEX редактор (ultra edit, примерно)

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
    Как може да стане това?

файловете се виждат и са документи на Word....
    това, че ти ги виждаш като "документи на Word" .... - нищо не значи .. !!!!!!!!!!!!!

просто на твоят компютър са "асоциирани" да се отварят с Word(5.0-97-2000-ХР-2003- ..).

по подразбиране при Win са асоциирани с Wordpad/Notepad ...

та мисля си, че ако си решил да възстановяваш нещо .. - добре ще е просто с някоя програмка на по-ниско ниво да започнеш.

добавено

или с някоя по-проста команда - например :

diskcopy

xcopy

етс.

добавено 2

след като вече си копирал съдържанието на проблемната дискета - нищо не ти пречи да се развихриш с възстановяването на оригинала ...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

имаше една програмка под дос на нортон ама я забравих - требва да я потърся- оправяше доста проблеми с дискетите
    доста съм спасявал като инфо !

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    имаше една програмка под дос на нортон ама я забравих - требва да я потърся- оправяше доста проблеми с дискетите
    доста съм спасявал като инфо !
    ndd(norton disk doctor) беше програмката

добавено

ndd.exe

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B
    ndd(norton disk doctor) беше програмката
    Не колега- Disk Tool бе програмата и оправяше проблемите по секторите с функцията си Revive defective diskete !

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

грешите и двамата. въпросната lowlevel програмка беше diskedit и позволява толкова много неща, че никога не съм я препоръчвал на начинаещи, а в настоящата тема се надявах никой да не я спомене

obshtinska_mishka, не се обиждаш, нали? просто въпросната програмка изисква да се чувстваш в DOS в свои води, да смяташ в HEX и др. подобни старинки

ако беша тук щях да ти оправя дискетата, ама на....

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    грешите и двамата. въпросната lowlevel програмка беше diskedit и позволява толкова много неща, че никога не съм я препоръчвал на начинаещи, а в настоящата тема се надявах никой да не я спомене

obshtinska_mishka, не се обиждаш, нали? просто въпросната програмка изисква да се чувстваш в DOS в свои води, да смяташ в HEX и др. подобни старинки

ако беша тук щях да ти оправя дискетата, ама на....
    бате, бате ...

diskedit си е творение(според мен) на самият п.нортон .. - много беше добра(и не беше само за дискети, ами и за хардове ставаше навремето)..

ама,

хайде някой да се пробва да я намери в иначе(свободното) и-нет пространство ...

п.п.

даже и аз не съм сигурен, че я притежавам още ....

добавено

например

през '99 година - аз и един мой приятел направихме програмка за "вулканизиране на дискети" - бацаше безотказно - обаче "boot record"-а го гепихме точно с "дискедит"..

естествено не забогатяхме(бяхме закъсняли около 6-7-8 години) ..

обаче,

поне влязохме в историята ...

добавено 2

"TMFormat" се казваше програмата ... - ако някой от съфорумците я ползва още - със здраве да си я ползва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 28-11-07, 23:51
  2. Отговори: 2
    Последно: 26-05-07, 11:09
  3. Извличане на данни от дискета
    От x2_Cool във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 26-09-05, 12:32
  4. досовска дискета за Win ME
    От Sitron във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 19-04-05, 01:28
  5. формат - дискета
    От rony във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 05-10-04, 00:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе