Здравейте. Отскоро ползвам Mozilla Thunderbird като клиент за поща. Всъщност, веднага можете да разберете, че работя отскоро с програмата, защото направих много каръшко изпълнение. Настроих програмата, тя свали на харддиска всички съобщения от пощенската ми кутия (в mail.bg) и дотук беше добре. Понеже работя с лаптоп, чийто харддиск и почти препълнен реших, че всички тези писма (800 МВ), които Thunderbird ми достави, за да ми улесни живота, са твърди голям обем при положение, че ги имам и на сърварите на mail.bg. Затова открих папката, където беше складирана безценната ми коспонденция, натиснах самодоволно SHIFT + DEL и реших, че съм си решил един дребен проблем.
Но каква беше изненадата ми, когато минута по-късно реших да проверя пощата си в mail.bg! Беше празна!Thunderbird-чето не копирало съобщенията, а ги е изрязало най-услужливо. Това аз не знаех... а сигурно е основен принцип в работата на подобни програми (освен ако не се променят допълнително настройките). Подчертавам, че досега не съм работил изобщо с e-mail клиенти.
От вчера търся начини да си върна изпритите 800 МВ.
Бихте ли ме посъветвали какво да направя и къде да търся изтритите файлове (с коя програма, къде в с:\). Дискът ми е ntfs; под Windows ХР sp2.
Благодаря предварително.