Здравейте колеги!
Малко тъп въпрос ми се струва ама ще се престраша да попитам
Как може да се напише число пример 02 при ексел?
значи каквито и настройки да пробвам (date,curenci и т.н) нулата не се изписва пред числото?
Здравейте колеги!
Малко тъп въпрос ми се струва ама ще се престраша да попитам
Как може да се напише число пример 02 при ексел?
значи каквито и настройки да пробвам (date,curenci и т.н) нулата не се изписва пред числото?
пише се едно ' пред числото
но да знаеш, че след това не може да участва в математически оепрации, защото така се "форсира" форматирането му като текст, а не като число
форматирай предварително полето като текстово, ако ще номерираш или ако ще записваш телефонни номера.
Но , както ти е казал FearMe, не можеш да ги третираш като числа, те ще бъдат просто текст.
1. Маркираш клетката (или колоната или реда или областта)
2. Excel / Format / Cells / Custom
3. Сложи например "0#" и ще се изпише като 02. С си остава тип NUMBER
да, ама после ако реши да попълни незапочващо с 0 число и пак на нова сметка трябва да преформатира.... и съм съвсем склонен да допусна, че когато след време променя нещо, последното, което ще му мине през ума е специфичното форматиране и после защо не било, както трябва е.... и накрая mitkos виновенПървоначално публикувано от MitkoS
Да бе, как ли пък не !
Я виж, какво точно пита ilhanbg
"Как може да се напише число пример 02 при ексел?"
Хайде да го оставим него да прецени кой е виновен.
Благодаря ви приятели, засега ползвам това ' (апострофа) но мисля че и съвета на boishin за предварителното форматира ще влезе в употреба,10Х
М/у другото числа въведени като текст (с апостроф отпред) продължават да си се тълкуват като числа във формулите, няма проблем. Изробвано.Първоначално публикувано от FearMe