Резултати от 1 до 4 от общо 4

H.264 mkv на Мас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #1

    H.264 mkv на Мас?

    Тъй като тези дни ще се оборудвам с някой от моделите на Apple - MacBook или MacBookPro, а част от "задълженията" му ще бъдат да гледам HD филми на него, искам да попитам следното. Как стои въпроса с гледането на филма от типа x264 mkv? Какви кодеци ще трябва да сложа? Какви хардуерни параметри да има за да гледам поне 720р релийзите? А за 1080р? Същите ли са като на РС?
    Гледам, че е и най-евтините модели имат стандарта за изход mini DVI. През него с преходник мога ли да закарам цифров сигнал към HDTV с HDMI вход? Има ли опция да подавам директно 720р сигнал?
    Отдавна няма допир с техните продукти и операционни системи. 2-3 години съм работил на Мас, но мина много време от тогава.

    Мерси предварително.

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Re: H.264 mkv на Мас?

    Въобще не се притеснявай с гледането на HDTV филми и "ябълката" . Дърпаш си VLC или MPlayer и проблемите с филмите изчезват.
    Сигурен съм , че когато видиш новият Leopard , Vista ще ти се струва като очукана детска играчка. От сега честито за придобивката и да се похвалиш какво си взел

  4. Novice
    Тук е от
    May 2008
    Мнения
    9
    #3

    Re: H.264 mkv на Мас?

    Според мен VLC-то работи най-добре, ако все пак пак смяташ да ползваш FronRow, трябва да си инсталираш Perian. Аз все още не съм си купил мак-а но съм го планувал Всъщност даже няколко. За момента карам с Леопард за Х86. И при мен FrontRow-а направо заспива за половин час докато се сти да пусне мкж файл. Освен това ако ти се ъпдетне периана до 1.1 като тръгнат субтитрите и картината изчезва. (и тва не е само при Х86 версията).

    Та с една дума верно е че дистанционото заедно с ФронтРоу е много удобно, но ВЛСито няма равно, да не говорим че флакове с итунес не можеш да пуснеш.
    Ако се сетя името ще постна една програмка с която можеш да промениш функциите на дистанционното така че да работи с друг плеър.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #4

    Re: H.264 mkv на Мас?

    В крайна сметка се отказах от Мас-а.
    Взех един лаптоп Sony. За гледане на филми вече ползвам плеъра от подписа ми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе