Как се форматира една 4gb Memory Card примерно,за да не останат никакви вируси.
Възможно ли е при формат на Memory Card след това част от фаиловете да си седят ?
Как се форматира една 4gb Memory Card примерно,за да не останат никакви вируси.
Възможно ли е при формат на Memory Card след това част от фаиловете да си седят ?
отговорил съм ти в другата тема !
наскоро се дискутираше тема свързана с "format c:"
виж търсачката
айде от мен да мине
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35711.0.html
Форматира се с пергел, транспортир и пинсетиПървоначално публикувано от Compare
Форматира се съвсем стандартно, НО друг е въпроса ако уйндоуса ти не е в ред.... тогава вече нищо не е "стандартно"
Най-лесно и безболезнено се форматира мемори карта само на Фотоапарата и !
100% гаранция нищо не остава от вирусите.
Поне докато не я Ръгнете в заразен комп!!!
"ръгнете " - побългарен термина повлиян от Plug And Play - в превод - "Ръг и Тръг"
Всичко се форматира безпроблемно, без опасност от оставане на зарази върху носителя подложен на форматиране, единствено и само, ако се прави на устройство под управлението на гарантирано чиста от зараза ОС! В наши дни - прясно инсталиран ОРИГИНАЛЕН Windows например, от Live CD Linux дистрибуция, а и както е написал Mr.TECHNO - директно на фотоапарата, защото там вируси няма!!!
@Mr.TECHNO: Глагопът "ръгам" съществува в езика ни от много отдавна, векове далеч преди да се появи и в английската компютърна терминология понятието и словосъчетанието Plug and Play, тъй че не би следвало да се счита за "побългарен термин" , още повече за произтичащ от жаргонния опит за превод "Ръг и Тръг".
А тук втори или трети ден вече продължава да не е ясно за каква MEMORY CARD става дума???!!! SD,MMC,Compact flash, etc. etc. etc.
И най-вече, как е хванала тия вируси??? Вероятно става въпрос за нови вируси които поразяват фърмуера на фотоапаратитеПървоначално публикувано от Tommorow
Телефона ми е с SD карта. Често прехвърлям файлове от нея на компа си и на други компютри. Могат ли да се прехвърлят при такъв пренос вируси от други компютри на моя?Първоначално публикувано от bluefish
при определени условия - даПървоначално публикувано от Lupus
1. резидентен вирус на компа-източник, разпространяващ се чрез търсене на определен тип файлове и заразяването им
2. комп-приемник без антивирусна, която да улови заразение файл при копирането
3. отварянето/изпълнението на заразения файл на компа-приемник
правя и две уговорки:
1. на компа-източник най-вероятно също не би трябвало да има антивирусна, защото ако я има или файлът няма да се копира, или компът ще се държи странно, което е индикация да не си пъхаш картата (както и човек не трябва да си пъха разни неща по подозрителни места
2. стартирането/отварянето на заразения файл на компа-приемник без антивирусна е задължително, защото на самия телефон вирусът няма как да е активен, поради факта, че се намира в различна среда от нормалната му (М$ ОС)
последно уточнение - не говоря за smart телефони, където вируси има от маса време...
Ше я видим тая работа .За съжаление заразеният файл беше в едно подарено CD ,а това CD за съжаление го подарих сега си го взема при първа възможност обратно и дано вирусът е в него да ви го дам да видите за какво става на въпрос .
Лично тая MMC Card се мота месеци наред в дома ,бе форматирана много пъти(на ново инсталиран WIN на други WIN) докато се намери начин да се изтрие даденият вирус .
@FearMe,
Въпроса ми беше лека закачка към bluefish....
Иначе обяснението ти е точно. Между другото, същото може да се случи и с фотоапарата, без той да участва. Пробвал съм да кача и на него файл (в картата му) от един комп и да го пренеса на друг.
дано не е бил излекуван от CD-тоПървоначално публикувано от Compare
Хубави подаръци си правите във вашата махала Вече няма да се чудя защо имаш все странни проблеми с компютрите.Първоначално публикувано от Compare